"Yol ve kumsal halka açık"

Alanya Kaymakamı Özdemir, Clup Dem Otel’le ilgili incelemesini tamamladı. Özdemir, kararında yolun ve kumsalın halka açık olduğunu belirtti

BİR yıl önce yol, geçtiğimiz haftalarda kumsalı işgal ettiği iddiasıyla gündeme gelen Clup Dem Otel’le ilgili incelemesini tamamlayan Alanya Kaymakamlığı kararını açıkladı. Kaymakamlık “Yol ve kumsal halka açık tutulacak” dedi. Kaymakamlık, Konaklı Mahallesi'nde yol ve kumsalın halka kazandırılmasına karar verdi. İddiaya göre Clup Dem Otel, geçtiğimiz haftalarda komşu tesis Dizalya Palm Garden’ın kumsalının bir kısmını işgal ederek kendi kumsalını genişletti. Alanya Kaymakamlığı, Alanya Milli Emlak Müdürlüğü’nün ölçümleri neticesinde raporunu hazırladı. Kaymakamlık, kumsaldaki işgali tespit etmekle birlikte bundan sonrasındaki uygulamaya istinaden kararını verdi. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir imzasıyla Clup Dem ve Dizalya Palm Garden’a gönderilen yazıda, yol ve kumsalın halka açılacağı, vatandaşın kullanımına sunulacağı belirtildi. İki tesis arasında bulunan kamuya ait yol ile ilgili geçtiğimiz yıl yapılan tespite dikkat çeken Kaymakam Özdemir, söz konusu yolun bundan sonra vatandaşların kullanımına sürekli açılmasını talimat verdi. Özdemir, yolun sonunda bulunan ve yol hizasındaki kumsal alanın halk plajı olarak vatandaşın kullanımına sunulması için gereğinin yapılmasını ve söz konusu yol ile plajda sürekli denetimlerin yapılarak herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesinin sağlanmasını istedi. Bilindiği gibi Clup Dem, söz konusu bölgenin imar planında görülmesine rağmen, kamuya ait yolu turizm tesis alanına katarak işgalde bulunmuş, yolun terki kararına rağmen kararı uygulamamıştı. Aradan geçen zamanda kumsal işgali de yapan tesis, kamuya ait bir başka alanı da işgal etme girişimiyle dikkat çekmişti. Alanya Kaymakamlığı, raporuyla yolun ve işgal edilen kumsalın halka açılmasına karar verirken, alanın halkın kullanımına kazandırılmasının da kararını vermiş oldu.

17 Nis 2014 - 00:20 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber