Yıldırım'ın daveti umutlandırdı

Önümüzdeki dönemde Rusya'dan Türkiye'ye önemli ölçüde turist akışı olacağını kaydeden TÜROFED Başkanı Ayık, vize uygulamasının değişmesi durumunda 2,5 milyon Rus turist beklediklerini ifade etti

TÜRKİYEOtelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Başbakan Binali Yıldırım’ın Rusya ziyareti sırasında Rusları Antalya’ya davet etmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu gelişmeler ışığında 2017 yılında 2.5 milyon civarında Rus turist bekliyoruz" dedi.
'HER ALANA OLUMLU YANSIYACAK'
Başbakan Yıldırım'ın Rusya ziyareti kapsamında katıldığı Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'ndeki konferansta Rusları 2017 yılında Antalya’ya davet etmesi, turizmciler tarafından mutlulukla karşılandı. TÜROFED Başkanı Ayık, Rusya ile son dönemde yakınlaşmanın her alana olumlu yansıyacağını söyledi.
LAVROV'UN ALANYA'YA GELMESİ ÖNEMLİ
Rusya ile karşılıklı görüşmelere bir bütün halinde bakılması gerektiğini belirten Ayık, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Alanya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından ağırlandı. Başbakan Yıldırım’ın Rusya’ya ziyareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüşmesini önemli buluyoruz. İki devlet arasındaki ilişki her geçen gün daha da gelişiyor. Sorunlar kademe kademede olsa çözülüyor" diye konuştu.
'RUSLARIN TÜRKİYE'YE ÖZLEMİ VAR'
Turizmciler açısından ilişkilerin beklenen seviyede ilerlememesine rağmen yaşanan olumlu etkilerin sevindirici olduğunu dile getiren Ayık, "Önümüzdeki dönemde Rusya’dan ülkemize önemli derecede turist akışı olacaktır. Başbakan Yıldırım'ın Rusya’da, Rusları Antalya’ya davet etmesi sön derece önemli. Yıldırım'ın ağzından Rusların bu daveti alması yerinde ve olumlu oldu. Rusların da Türkiye’ye bir özlemleri var. Geçen yıl çeşitli nedenlerden dolayı ülkemize gelemediler. Bu davet çok yerinde oldu bu noktada Yıldırım'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
'VİZE DEĞİŞİRSE BU MESAJ OLACAK'
Sektör temsilcileri ile sık sık bir araya geldiklerini ve çeşitli değerlendirmeler yaptıklarına değinen Ayık, "2017 yılında minimum 2.5 milyon Rus vatandaşının ülkemizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Bunun üzerinde de rakamlar görebiliriz. İlişkiler yavaş yavaş da olsa her geçen gün iyi yönde ilerliyor. Rusya’nın uyguladığı bir vize var. Bu uygulama değişirse bir mesaj olacak. Rusya ile Türkiye arasındaki güven bunalımının tamamen aşıldığının bir göstergesi olacak. 2.5 milyon rakamının üzerine bu sayede rahatlıklar çıkabiliriz" dedi.
'CHARTER DESTEĞİ ÇOK OLUMLU'
Türkiye'ye turist getiren havayolu şirketlerine verilen yakıt desteğini 2017 yılının Aralık ayına kadar uzatılmasını da değerlendiren Ayık, "Bu destek geçen yıl uygulandı. Bu yıl ise yıl boyu uygulanması çok önemli. Bu destek doğrudan uçak koltukları anlamında çıktı. Biz bunun kişi sayısı üzerinden yapılmasını çok uygun buluyorduk. O zaman çok daha etkili bir teşvik olacaktır. Ama böyle çıktı, buna da teşekkür ediyoruz. Sektör için atılmış önemli bir adım. Seyahat acentelerine farklı bir uygulama ile yapılacak desteklerin olumlu olacağını düşünüyoruz. Gelişmekte olan pazarlara yapılan özel birtakım destekler çeşitlendirilebilir. Bakanlıkla çalışmalarımız devam ediyor. 2017 yılı bu desteklerin sayesinde turizmcilerin beklentilerine yakın bir yıl olarak geçebilir" diye konuştu.
'YILBAŞINDA FAZLA BEKLENTİ YOK'
Ayık yılbaşı turizmi ile ilgili ise şu bilgileri verdi: "Yeni yıl organizasyonları bellidir ve bu yıl tatil süresi çok uzun değil. Eğlenceli müzikli yapılan organizasyonlar ve gala geceleri var. Çok uzaklardan olmasa bile yakın bölge ve Türkiye içinden insanlar bir gecelik de olsa otellere gidecektir. Geçmiş yılarda alıştığımız yılbaşı programlarında genelde, yurtdışından ciddi turist ağırlardık. Aralık ayının ortasından itibaren başlayan Christmas tatili ile birlikte yurtdışından turist akını olurdu. Bu yılki göstergeler bunu çok fazla doğrulamıyor. Bu noktada fazla bir beklenti yok. Bu seneki programlar genel olarak yurtiçine yönelik olacak."

07 Ara 2016 - 19:57 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber