Yerlinin tercihleri arasında Alanya yok

KETOB'un EMITT'te yaptığı ankete göre, yerli tatilcilerin yüzde 41'i geçen yıl tatilini Antalya'da geçirdiğini belirtirken, yüzde 45'i bu yıl da Antalya'yı tercih edeceğini aktardı

KISA adı KETOB olan Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin İstanbul EMITT Fuarı kapsamında Kemer standını ziyaret eden 500 kişi arasında yapılan anketin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, '2015 yılında tatilinizi hangi bölgede geçirdiniz?' sorusuna katılımcıların yüzde 41'i Antalya cevabının verirken, yüzde 38'i Ege Bölgesi, yüzde 10'u yurtdışı, yüzde 9'u Marmara Bölgesi, yüzde 2'lik kesimi ise Karadeniz Bölgesi'ni tercih ettiğini söyledi. '2015 yılında tatilinizi nerede geçirdiniz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 27'si Kemer, yüzde 13'ü Bodrum, yüzde 12'si Belek, yüzde 10'u Alanya, yüzde 9'u İstanbul, yüzde 7'si Marmaris, yüzde 7'si Didim, yüzde 5'i İzmir, yüzde 4'ü Fethiye, yüzde 6'sı ise diğer il ve ilçeleri yanıtını verdi.

'2016 yaz tatilinizi nerede planlıyorsunuz?' sorusuna ankete katılanların yüzde 45'i Antalya, yüzde 24'ü Kemer, yüzde 9'u Fethiye, yüzde 9'u Bodrum, yüzde 8'i yurtdışı, yüzde 3'ü Belek, yüzde 2'lik kısmı ise Ayvalık şeklinde yanıtladı. Katılımcılar kendilerine yöneltilen 'Kemer'i daha önce ziyaret ettiniz mi?' sorusuna ise yüzde 48 oranında 'Evet', yüzde 52 oranında 'Hayır' yanıtını verdi. Katılımcıların 'Kemer denilince aklınıza ne geliyor?' sorusuna yanıtı ise yüzde 54 deniz, kum ve güneş, yüzde 18 doğa ve doğa sporları, yüzde 17 eğlence, yüzde 11 tarih oldu.

14 Şub 2016 - 21:10 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber