Yerli turistin tercihi Antalya

Resmi tatil olan 19 Mayıs'ı haftasonu ile birleştirip 4 günlük tatil yapmak isteyenler turizm sektörünü hareketlendirdi

YAZ başlamadan kısa bir tatil yapmak isteyenler yurt içinde güneyi, yurt dışında da KKTC ve Avrupa ülkelerindeki kısa turları tercih etti.    Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs'ı hafta sonu ile birleştiren yerli turistin, iç pazarda ciddi bir hareketlilik oluşturduğunu söyledi. Seyahat acentalarının satışlardan memnun olduğunu ifade eden Kızıldağ, "Özellikle kampanya yapan oteller çok dolu. 19 Mayıs, iç pazarda ciddi bir hareketlilik yarattı. Antalya bölgesindeki otellerde 4 günde 50-60 bin civarında yerli turist olacak" dedi. Kızıldağ, yabancı turist açısından bakıldığında sıkıntının devam ettiğini dile getirerek, Haziran ayında bekledikleri hareketliliği göremediklerini kaydetti.     
ROMA VE PARİS İLK SIRADA
Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz da baharın artık iyice kendini hissettirmesiyle yurt dışı rezervasyonlarda artış başladığını dile getirdi. Bu yıl '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın perşembe gününe denk gelmesinin, kısa süreli tatil fırsatlarının doğmasını sağladığını belirten Küçükyılmaz, fırsatı değerlendirmek isteyenlerin bir gün izin alıp 4 gün tatil yaptığını kaydetti.     
19 Mayıs döneminde yurt dışında en çok ilgiyi KKTC ile Avrupa turlarının gördüğünü dile getiren Küçükyılmaz, "Roma, Paris ve Amsterdam gibi klasikleşmiş turlar satışlarda ilk sıralarda yerini aldı. Bu lokasyonlara ek olarak farklı yerler keşfetmek isteyen misafirler, şimdilerde revaçta olmaya başlayan şatolar diyarı Transilvanya'nın da ziyaret edildiği Romanya ve Bulgaristan turlarını tercih etti" diye konuştu.  

18 May 2016 - 22:36 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber