Yabancılar artık bizden

Antalya yabancılar için cazibesini artıran bir yerleşim yeri haline geliyor

 TURİZMİN başkenti Antalya, yabancılar için cazibesini artıran bir yerleşim yeri haline geliyor. İl genelinde daimi ikamet sahibi yabancıların sayısı gün geçtikçe artarken, 12 bin 439 kişi değişik sektörlerde yaptıkları görevlerle ekonomiye katkı sağlıyor. Yabancılar, karıştıkları adli olaylarla da artık bizden biri olduklarını gösteriyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Rus vatandaşları, ilde en fazla ikamet alan ve çalışan millet. 2 bin 625 Rus vatandaşı, başta turizm sektörü olmak üzere öğretmenlik, araştırma görevliliği gibi işlerin yanı sıra çeşitli özel sektör dallarında çalışıyor. Rusları sırasıyla Ukrayna, Kırgızistan, Kazakistan ve Gürcistan vatandaşları takip ediyor. Rus vatandaşlarının daha kalabalık oluşu, il genelinde müşteki ya da şüpheli olarak isimlerinin karıştığı suçlarda daha çok yer almalarına da neden oluyor. Yaklaşık 3 yıllık istatistiki rakamlara göre, bin 452 Rus vatandaşı müşteki, 466'sı ise şüpheli sıfatıyla bir olayın içinde bulunmuş. Polise yansıyan olaylarda Rusları, özellikle Alanya ve Konyaaltı bölgesinde yerleşik olarak yaşayan Almanlar takip ediyor. 3 senelik istatistiklere göre 914 Alman hakkında müşteki, 183 Alman hakkında ise şüpheli olarak işlem yapılmış.

18 Ağu 2013 - 23:32 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber