Yabancı ziyaretçi sayısında artış

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzümüzü güldürmüştür.”

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52’lik bir artış ile yüzümüzü güldürmüştür. Ülkemizin markalaşan eşsiz güzelliğinin, başarılı bir tanıtımla dünyaya daha iyi duyurulmasıyla, Türkiye tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardı” dedi. Turizm verilerinde Temmuz ayında dikkati çeken bir yükseliş yaşandı. Yaz sezonu boyunca her ay artarak devam eden yabancı ziyaretçi sayısı yine yüzleri güldürdü. Temmuz ayı turizm verilerini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Türkiye'nin yükselen grafiğine ilişkin, “Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52’lik bir artış ile yüzümüzü güldürmüştür. Yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısı Temmuz’da zirveye ulaştı” diye konuştu.

‘TEMMUZ’DA 5 MİLYON TURİST GELDİ’

Ülkemizdeki siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte yakın coğrafyamızda yaşanan olumsuz gelişmelere nazaran huzur ve güven ortamının hiçbir zaman sekteye uğramaması, turizm sektörünün kalıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma içerisine girmesini sağladığını belirten Bakan Çelik, “Ülkemizin markalaşan eşsiz güzelliğinin, başarılı bir tanıtımla dünyaya daha iyi duyurulmasıyla, Türkiye tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardı. Bu başarı rakamlara da şu şekilde yansıdı: 2013 yılının Temmuz ayında 4 milyon 593 bin 511 olan ziyaretçi sayısı, 2014 yılının aynı döneminde 5 milyon 214 bin 519’a yükseldi. Ağustos ayında bu rakamın daha da artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEYE EN ÇOK RUSLAR GELİYOR’

2014 yılında bir önceki yıla göre ilk yedi ayda yabancı ziyaretçi sayında yüzde 6,84 artış yaşandığını bildiren Bakan Çelik, şunları kaydetti: “2013 Ocak-Temmuz döneminde 19 milyon 143 bin 32 olan yabancı ziyaretçi sayısı 20 milyon 452 bin 740 oldu. Yabancı ziyaretçilerin ülkelere göre dağılımında Mayıs ve Haziran’da ilk sıraya yerleşen Rusya Federasyonu Temmuz’da da birinciliğini sürdürdü. İkinci sırada Almanya ve üçüncü sırada da İngiltere yer aldı. Temmuz ayında 805 bin 631 ziyaretçiyle ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerin yüzde 15,45’ini Ruslar oluşturdu. Alman ziyaretçi sayımız 733 bin 862, İngiliz ziyaretçi sayımız ise 423 bin 226 oldu. Yabancı ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği iller sıralamasında da Antalya, İstanbul ve Muğla yerlerini koruyor. Antalya’nın yabancı ziyaretçi sayısı 1 milyon 975 bin 694, ikinci sıradaki İstanbul’un 1 milyon 157 bin 145, Muğla’nın da 624 bin 165.

‘TURİZMDE DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ OLDUK’

Bu veriler bir kez daha gösteriyor ki, bir mozaiği andıran kültürel yapısı ve sunduğu çok çeşitli tatil olanaklarıyla dünyanın en gözde turizm destinasyonları arasındaki Türkiye, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçi akınına uğruyor. Tabi ki bunda, turizm sektörümüzün güncel kriterleri yakalaması ve kıyı turizminin popülaritesini koruması da önemli bir etken. Bakanlık olarak, turizmde zirveyi hedeflerken, zirvede kalıcılık için de sağlam adımlar atıyoruz. Türk turizminde istikrarlı yükselişimizi sürdürerek gerek turizm gelirleri, gerekse turist sayısında dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme yakalamayı hedefleyen Bakanlığımız, Karadeniz ve Marmara'daki plajları da cazip hale getirmek için yoğun bir çalışma sürdürüyor. Bu kapsamda 397 olan mavi bayraklı plaj sayımıza kuzey sahillerimizi de ekleyerek bu alanda önemli bir başarı elde etmeyi hedefliyoruz.”

25 Ağu 2014 - 17:16 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber