Ve işte Türk seyahatseverlerin bayram tercihleri

Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın verilerine göre Türk seyahatseverler, Ramazan Bayramı’nda tercihini bu sene de geçtiğimiz sene olduğu gibi yurtiçinden yana kullandı.

TÜRKİYE'DEN bayram tatili için yapılan uçak bileti aramalarında ilk sırayı İzmir alırken, en çok aradığımız yurtdışı şehri ise Barselona oldu. Ayrıca bayram için en çok aranan 10 şehir içerisinde 7 Türk şehrinin yer alması, yurtiçi destinasyonlarının bayram tatiline damgasını vurduğunu gösterdi. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı aramalarıyla bu senenin aramaları karşılaştırıldığında ise Atina % 63’lük bir oranla en çok artış gösteren şehir oldu.

Birçok çalışan Ramazan Bayramı’nda izin alarak tatilini bir haftaya tamamladı. İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner’ın verilerine göre, Türkler Ramazan Bayramı tatili için en çok yurtiçi uçak bileti araması yaptı.
BAYRAM TATİLİ İÇİN EN ÇOK İZMİR ARANDI
İzmir, yurtiçinde en çok aranan şehir olurken, İzmir’i İstanbul, Bodrum,  Antalya ve Trabzon takip etti. En çok aranan 10 destinasyon içerisinde Bodrum, Antalya ve Dalaman’ın yer alması, Türk seyahatseverlerin tatil tercihlerini deniz, kum ve güneşten yana kullandıklarını gösterir gibi. Yurtdışı aramalarında ise Barselona, Londra ve Amsterdam en çok aranan şehirler olarak ilk üç sırayı aldı.
TÜRKLERİN PUSULASI ATİNA VE MİKANOS'U GÖSTERDİ
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı aramalarıyla bu senenin aramaları karşılaştırıldığında ise Atina ve Mikanos adasının en çok artış gösteren destinasyonlar olması, Türklerin Yunanistan’a olan ilgilerinin giderek arttığını gösteriyor. Yunanistan’ın yakın olması ve bu merkezlerin Türkiye’deki tatil bölgelerine benzemesi bu artışın nedenlerinden biri görülüyor.
Ramazan Bayramı’nda Türkiye’den En Çok Aranan 10 Destinasyon:
1.         İzmir
2.        İstanbul
3.         Bodrum
4.        Antalya
5.        Trabzon
6.        Dalaman
7.         Barselona
8.        Londra
9.        Amsterdam
10.     Adana

Geçtiğimiz Yıla Oranla Ramazan Bayramı Tatil Aramalarında En Fazla Artış Gösteren İlk 10 Şehir:
1.        Atina                 63%
2.        Mikonos            39%
3.         Bangkok           31%
4.        New York         26%
5.        Milano               25%
6.        Budapeşte          25%
7.         Erzurum             23%
8.        Diyarbakır          23%
9.        Adana                22%
10.     Gaziantep          21%

(Turizmgüncel.com)

#

29 Tem 2014 - 23:57 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber