Uçuş yasağını bakan bitirdi

Rus hükümetinin, Türkiye-Rusya arasındaki tüm uçuşlara koyduğu yasak Çavuşoğlu'nun devreye girmesiyle sona erdi

RUSYA Federal Turizm Ajansı, Rusya ve Türkiye arasındaki hava bağlantısının yeniden başladığını duyurdu. AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu "OHAL'den sonra Rusya'nın koyduğu 3 aylık Türkiye'ye uçuş yasağı, Alanyalı Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile 24 saatte çözüldü. Çavuşoğlu'na sonsuz teşekkürler" dedi. 
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), Rusya ve Türkiye arasındaki hava bağlantısının yeniden başladığını belirtti. İlk aşamada darbe girişimi sonrası charter yasağına ek olarak koydukları tarifeli seferlerin başlayacağını belirten Rus yetkililer, charter için 'güvenlik' taleplerini yinelediler. Alanya'nın en önemli turizm pazarını oluşturan Rusya'dan gelen bu sevindirici haber, sektörde umut tazelese de Alanyalı turizmciler "Chartersız olmaz" diyor.
'KALKIŞMA ÖNCESİ HALİNE DÖNDÜ'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu "Darbe girişimi sonrası yasak koyan diğer ülkeler gibi Rusya da tarifeli seferlere yeniden izin verdi. Bizim Rusya'dan en büyük beklentimiz charter uçuşlar" dedi.
'CHARTER OLMADAN OLMAZ'
Şu aşamada Rusya'dan Aeroflot ve Türk Hava Yolları'nın (THY) seferler düzenlediğini söyleyen Çavuşoğlu "Çok fazla artış olmayacaktır. Çünkü Aeroflot'un her gün bir uçuşu vardı, o da 189 kişilik uçakla yapılıyor. Yani kapasitesi belli. THY de keza öyle, günde 3 sefer yapıyor ama çok yüksek fiyatları var. Charterların konması sektör için şart. Yoksa Rus pazarında bir toparlanmanın beklenmesi pek olası değil" dedi.
'İMZA KAMPANYASINDAN SÖZ EDİLİYOR'
Çavuşoğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Rusya'da Türkiye'den vazgeçmeyen, çok bağlı belirli bir potansiyel var. Hatta Rusya'da şu an charterların başlaması için imza kampanyası başlatıldığı söyleniyor. Bizim Rusya'yla ilişkilerimiz çok yoğun. Tarifeli uçaklar dolu gelir ama turist doldurmaz. Ticaret yapan insanlar için dolu gelir. Bizim charterlar ile gelecek tatilciye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
'SIRA CHARTER SERBESTİSİNDE'
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise "16 Temmuz itibariyle Rusya charter seferlere ek olarak tarifeli seferlere de yasak getirmişti. Dün itibariyle bu yasak da kalktı. Böyle güzel haberlerin olması bizler için sevindirici. Rusya'dan İstanbul ve Antalya'ya uçuşlar tekrar başladı. Bu bizleri olumlu yönde etkiledi" dedi.
'ZAMAN ALIR AMA TOPARLARIZ'
Dahaoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Buradaki asıl nokta aslına baktığımız zaman yasağın kalkması değil, yasakla beraber insanların kafasında oluşan endişenin de kalkması. Kötü imajı da bu yasakla birlikte bir nebze olsun geride bıraktık. Rusya'dan gelmek isteyen misafir, gönlü rahat bir şekilde gelebilir. Temennimiz charter uçuşlarda da bu haberleri alabilmek. Tarifeli uçuşlar da hemen eski havasına kavuşur mu bilmiyoruz ama sunduğumuz hizmeti göz önünde bulundurursak, kısa süre içerisinde eski havamızı yakalarız."

22 Tem 2016 - 21:33 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber