‘Uçak desteği yetmez’

Turizmci, hükümetin 2017 yılında uçak başına vereceği desteğin kişi başına verilmesini istiyor. Konaklama sektörünün de 2017'ye hazırlanabilmesi için finansal desteğe ihtiyacı olduğu vurgulanıyor

2017'DE turizm sektörüne verilecek desteğe sektör temsilcilerinden yorum geldi. Kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Turizm sektörü zor bir süreçten geçiyor, teşviklerin devam etmesi çok önemli. Fakat bu desteğin uçak başına değil, kişi başına çevrilmesi lazım" dedi. Ayık, desteğin uçağa blok olarak verilmesiyle hak edişleri gerçekleştirmenin çok kolay olmadığını kaydederek doğrudan tur operatörünün getirdiği yolcu başına destek verilirse daha ekonomik bütçelerle daha etkili sonuçlar alınacağını savundu. Uçak desteğinin tüm yıla yayılmasının da çok önemli olduğunu ifade eden Ayık, mevsimsellik etkilerinin azaltılması için desteklerin yıl boyunca devam etmesiyle ilgili zaten turizm sektörünün talepleri bulunduğunu hatırlattı. Ayık, pazar çeşitliliğini desteklemek için gelişmeye müsait pazarlara teşviklerin biraz daha artırılması gerektiğini de vurguladı. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da turizm sektöründe tur operatörlerine verilecek uçak desteğinin yeterli olmadığını savundu. Kızıldağ, "Sadece uçak desteği değil, başka desteklerin de verilmesi gerekiyor. Konaklama sektörünün de 2017'ye hazırlanabilmesi için finansal desteğe ihtiyacı var. Çünkü bu yıl hem doluluk hem de gelir anlamında ciddi kayıp yaşandı" yorumunu yaptı.

30 Kas 2016 - 20:13 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber