Üç fuar birden geliyor

NİSAN ayı içerisinde Alanya'da 3 fuar düzenleyecek olan AFT Fuarcılık, fuar öncesi hazırlık ve çalışmalar hakkında Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) basın açıklaması yaptı. 12-15 Nisan tarihlerinde Otomobil Fuarı, 19-22 Nisan'da Yapı ve Dekor Fuarı, 26-29 Nisan'da ise Tarım Fuarı'nı ardı ardına düzenleyeceklerini söyleyen AFT Fuarcılık Genel Koordinatörü Fuat Aktaş şöyle konuştu:

Tolga ŞİLİL
"Alanya’da düzenlenecek olan fuarların ileriki yıllarda daha da genişleyerek büyümesi, hem bizlerin hem de Alanya’nın ekonomik ve kültürel anlamda gelişmesine de katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Teknik alt yapısının eksikliklerine rağmen, tamamen kapalı ve sosyal alanlarının da bulunduğu Alanya’da fiziki olarak fuar anlamında başlangıç yapılabilecek bir alanın var olmasını bir şans olarak görmekteyiz. OTOMOBİL MARKALARI ALANYA'DA BULUŞACAK 12 Nisan'da başlayacak olan Otomobil Fuarı, özellikle turizm sektörünün sezon öncesi talep ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ve otomobil tutkunlarının da birçok markayı bir arada görme fırsatı bulacakları önemli bir organizasyon olacaktır. Fuarı düzenleyecek olduğumuz alanın özellikle otomotiv sektörü için küçük sayılabilecek bir ölçekte olmasına rağmen, olabildiğince fazla otomotiv markasının bir arada olması için çaba sarf etmekteyiz. Alanya merkezli otomotiv bayisi sayısının az olması sebebiyle diğer markaların Antalya’dan fuara katılmaları için gerekli görüşmeler devam etmektedir. Otomobil fuarında doluluk oranımız şimdiden yüzde 60 dolaylarına ulaştı. ALANYA BİR ÇOK İLİ GERİDE BIRAKIYOR Alanya, ilçe statüsünde olmasına rağmen bir çok ilimizden daha üst düzeyde bir gelişmişlik içerisinde bulunması, ticari ve ekonomik potansiyelinin son yıllarda büyük bir değer artışı göstermesi, bu gelişmeye paralel olarak da yapı ve inşaat sektörünün hızla büyüyor olması Yapı ve Dekor Fuarı’nın etkisini artıracak bir unsur olacaktır. Ayrıca aynı dönemlerde bireysel ihtiyaç sahipleri de yapının tüm elemanları ile birlikte dekorasyon ürünleriyle ilgili ayrıntıları da görme fırsatı bulacaklardır. FUAR YAPILABİLECEK TEK ALAN ALANYA’DA Bölgedeki tarım potansiyelinin bir arada olacağı, teknik boyut ve imkanları ile fuar yapılabilecek tek alanının Alanya’da olması, konaklama ve sosyal imkanların katılımcı ve ziyaretçi boyutunda yeterli düzeyde olması, civar ilçe ve köylerin ortalama yakınlık mesafesinin de avantaj sağlaması Alanya tarım fuarının gerçekleşmesinde önemli bir etken olacaktır. YENİ ORGANİZASYONUN ÖNÜNÜ AÇACAK Gerçekleştirecek olduğumuz bu organizasyonların başarılı geçmesi, AFT olarak bizleri fazlasıyla memnun edeceği gibi, katılımcı firmaları ve Alanya’nın bütününü de olumlu etkileyecek bir oluşum olacaktır. Bu sayede ileriki yıllarda yapılacak olan mevcut organizasyonların tekrarını daha da güçlü kılacağı gibi, yeni organizasyonların da önünü açacaktır.

#

17 Şub 2012 - 00:03 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber