Türkiye’nin dünyaca ünlü plajı için büyük kavga

Antalya’nın dünyaca ünlü plajlarından Lara Plajı, 20 yıl süreyle ihaleye çıkarılabilmesi için oylamaya sunuldu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada MHP’li 11 üyenin 'çekimser', CHP’li 27 üyenin 'red’ oyuna karşın AK Partili 46 üyenin 'kabul’ oyuyla Büyükşehir Belediyesi encümenine yetki verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ASAT binasındaki meclis toplantısında Lara Plajı’nın işletmecisi Lara Birlik’in İçişleri Bakanlığı’nca lağvedilmesiyle gelişen süreçte, plajın Antalya Valiliği’nce Büyükşehir Belediyesi’ne devri gündeme geldi. Antalya Valiliği’nce devri yapılacak plaja ilişkin hazırlanacak projeye göre, plajın işletilmesi veya işlettirilmesi işinin sınırlı ayni hak tesisi suretiyle 20 yıl süreyle ihaleye çıkarılabilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oylamaya sunuldu. Zaman zaman şiddetli tartışmaların yaşandığı oylamada Ak Partili 46 üye ‘kabul’, CHP’li 27 üye ‘red’, MHP’li 11 üye ise ‘çekimser’ oy kullandı. Böylelikle plajın 20 yıllığına işletilmesi Büyükşehir Belediyesi meclisinin de oy çokluğuyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi encümenine verildi.

AVAN PROJE HAZIR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Menderes Türel, Lara Plajı’nın da tıpkı konyaaltı’nda olduğu gibi, en azından önemli bir bölümünün ücretsiz halk plajı yapılacağını açıkladı. Halka ücretsiz hizmet sunmak isterken CHP’yi yeniden ‘hayır’ diye karşısında gördüğünü belirten Türel, CHP’yi her platformda, 5 yıl boyunca halka şikayet edeceğini söyledi. Lara Birlik’in lağvedilmesine ilişkin yargı sürecine karşı boynunun kıldan ince, yargı kararı netleşene kadar burada avan projenin uygulanacağını, beklemenin doğru olmadığını anlattı.

ÜÇÜNCÜ ŞAHIS ENDİŞESİ

Plaja ilişkin meclise gelen komisyon raporunda uygulanacak projenin açıklanmamasını eleştiren CHP grubu, Lara Birlik’in yargı sürecinde olduğunu hatırlattı. Projenin içeriğinde ne yapılacağına ilişkin net ifadeler olmadığını belirten CHP grubu, plajın işletmesinin üçüncü şahıslara vermenin yolunun açıldığını öne sürdü.

ATATÜRK TARTIŞMASI

Plaja ilişkin gündemde Türel’in CHP’lileri halka şikayet edeceği yönündeki sözleri üzerine, CHP’nin grup sözcüsü Songül Başkaya tepki gösterdi. Başkaya, konuşmasında Cumhuriyet’in kurucusuna laf söyletmeyeceklerini kaydetti. Türel’de cevabında, "Konumuzun Cumhuriyet’in kurucusu ile ne alakası var. Merak etmeyin sizden önce ben Cumhuriyetimizin kurucusuna laf söyletmem. Ancak Atatürk’ün Lara Plajı’yla ne alakası var. Buralarda bile bunları yapmayın. Siz halk için halkçılık söylemleri yaparsınız, bizde halk için hizmette bulunuruz" dedi.

KADINLAR PLAJI DA GÜNDEME GELDİ

Lara Plajı tartışmalarında, Büyükşehir Belediyesi’nin Sarısu’daki Kadınlar Plajı uygulaması da gündeme geldi. Kadınlar Plajı’nın Anayasa’ya aykırı olduğu yönündeki iddialara Türel, Anayasa’nın 10’uncu maddesi gereği bir hak olduğunu savundu. Türel, buradan sadece başörtülülerin değil, başı açıklarında ve en çok Rusların faydalandığını kaydetti. (DHA)

14 Eki 2014 - 15:41 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber