Türkiye ve Özbekistan arasında turizm anlaşması

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Özbekistan ziyaretinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Özbekistan Turizm Acentaları Birliği arasında iş birliği protokolleri imzalandı

İKİ ülke arasında 20 yıl önce imzalanan iş birliği anlaşması da yenileniyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, bu anlaşmaların ardından Türk özel sektörünün, Özbekistan’da turizm yatırımı yapması hedefleniyor. Yapılan anlaşmalarla iki ülke arasındaki karşılıklı turist sayılarının da arttırılması hedefleniyor.

Geçen yıl Özbekistan’dan Türkiye’ye 134 bin turist gelmiş, Türkiye’den Özbekistan’a 24 bin turist gitmişti. Turist sayılarının artması için özellikle iki ülkenin zengin kültürel mirasları tanıtılacak, fuar, sergi ve festivallere zengin bir şekilde katılım sağlanacak. Ayrıca Türkiye’nin turizmdeki tecrübelerini Özbekistan’a eğitimler yoluyla aktarması amaçlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, imzalanan iş birliği protokollerinin ardından yaptığı açıklamada, mutabakat zabıtları imzalayarak taraflar arasındaki iş birliği altyapısını oluşturduklarını dile getirdi.

27 May 2017 - 09:52 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber