'Türkiye Rusya'dan daha ucuz'

Rus yetkililer, Türk turizminin değerini de sorgulatan bir açıklama yaparak, "Türk otelleri Kırım'a göre daha ucuz, yasağın kalkmasının ardından turist çekemiyoruz" dediler

KIRIM'DA yetkililer bu yıl 6 milyon turist ağırlama planları yaparken, "daha kaliteli ve daha ucuz" Türk otelleri ile rekabetin güçlüğüne işaret ettiler. Rus uzmanlar, "Potansiyel Rus tatilciler, daha uygun olan Türk otellerinin sunduğu teklifleri değerlendiriyor" dediler. Tur operatörlerinin verilerine göre, Rus vatandaşları için Türkiye’de 4 ya da 5 yıldızlı bir otelde her şey dahil sisteminde tatil, Yalta’da aynı seviyedeki bir otelde yapılacak tatile kıyasla yüzde 20 daha ucuz. Türkiye’de iki kişi için iyi bir otelde tatil yapmanın günlük maliyeti 6-8 bin ruble iken, Kırım’da 10-12 bin ruble arasında. "Türkiye’de her tatil beldesinde 40 civarında 4-5 yıldızlı otel var ve bu oteller sıkı bir rekabet içinde. Örneğin Yalta’da ise bu sayı 10" diyen Kırım Turizm Bakanlığı yetkilisi Lyudmila Babiy’e göre iki ülkenin fiyatları arasındaki fark buradan kaynaklanıyor. Babiy, önümüzdeki yaz sezonunun charter uçuşlarına getirilen yasağın kalkmasından sonraki ilk sezon olmasının da Türkiye’nin fiyat kırma politikasında etkili olduğu düşüncesinde.

21 Oca 2017 - 11:49 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber