Turizmi masaya yatırdılar

Kaymakam Tanrıseven önderliğinde toplanan Alanya Turizm Koordinasyon Kurulu, kötü sezonu ve turizmin sorunlarını değerlendirdi

ALANYA Turizm Koordinasyon Kurulu, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven öncülüğünde bir değerlendirme toplantısı yaptı. Riviera Otel'deki toplantıya Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Jandarma Komutanı Alper Çetinkaya, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile turizmciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Tanrıseven, 2015 turizm sezonunun başında AHEP Üniversitesi'nde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve turizmcilerle bir araya gelerek 2015 turizm sezonu için birtakım kararlar alarak görüş ve önerilerin ortaya konduğunu hatırlattı. Tanrıseven, daha sonra kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıda ise çeşitli konularda değerlendirmeler yapılarak, görülen eksiklikler ve yapılabilecek çalışmaları belirleyerek bir eylem planı hazırlandığını belirtti. Tanrıseven konuşmasının devamında, "Sezonun bir değerlendirmesini yapmak ve alınan kararların uygulaması ile ilgili görüşmek üzere bir araya geldik. Sezonun bundan sonraki bölümünde turistleri rahatsız etmeden, ülke ve Alanya ekonomisine katkıda bulunmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları, Alanya Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüğü ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte neler yapmamız gerektiğinin değerlendirmesini yapmalıyız. Alanya turizmini daha iyi bir yere taşımak hepimizin ortak çabası olmalı" dedi.

'MASTER PLANI HAZIRLAYACAĞIZ'

Tanrıseven'in açılış konuşmasının ardından İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu Değerlendirme toplantısında ilçe turizminin mevcut durumu ve görülen aksaklıklar ile ilgili bir sunum yapıldı. Daha sonra karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak sorunların masaya yatırıldığı toplantıda sivil toplum örgütleri görüş, öneri ve isteklerini belirttiler. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise konuşmasında altyapı sorunlarının çözümü için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Yücel, eğitim ve kültürel çalışmaların yanısıra ulaşımla ilgili de master plan hazırlanacağını kaydetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise konuşmasında Alanya ile ilgili bütün sorunların bir rapor halinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sunulduğunu söyledi. Güney, Antalya Büyükşehir'e bağlı hizmet birimlerinin kurulumu tamamlandıkça hizmet ağının daha da genişleyeceğini ifade etti. Toplantıda Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın, akademik olarak genel bir değerlendirme yaparak, öncelikle sorunların tasnif edilerek çözüm arayışlarına gidilmesi gerektiğini ifade etti.

'KOORDİNELİ ÇALIŞMALIYIZ'

İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısının kapanış konuşmasını yapan Kaymakamı Tanrıseven, toplantının çok verimli geçtiğini, çok değerli fikirlerin ortaya çıktığını belirterek sezon sonunda yeniden bir değerlendirme toplantısı için bir araya geleceklerini söyledi. Tanrıseven, her kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütünün üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek "Alanya’da Alara Çayı'ndan başlayarak Gazipaşa sınırına kadar bir toplu taşıma ring sistemi çalışmasını yapmalıyız. Turistlerin rahat edebileceği ortamları hazırlamak için gereken güvenlik tedbirlerini en üst seviyede alacağız. Turiste güleryüz göstermeliyiz ve onlara temiz, güvenilir bir ortam sunmalıyız. Tek başımıza hareket etmiyoruz, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşları ile beraber hareket ediyoruz. Sonuç olarak bu sezonu iyi bir şekilde tamamlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Mümkün mertebe çalışmalarımızı işbirliği içinde uyumlu ve koordineli yürütmeliyiz. Turizmde iyi olan kazanır. İyi hizmet, iyi çalışma ve iyi tanıtım yapan tesislerin kazandığını görüyoruz" dedi.    

28 Tem 2015 - 17:14 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber