Turizmde kredilere esnek yapılandırma sevinci

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), bankalarca turizm sektörüne kullandırılan kredilerin yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemesinin önemli bir adım olduğunu söyledi

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), bankalarca turizm sektörüne kullandırılan kredilerin yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemesinin önemli bir adım olduğunu söyledi. 
Daha önce açıklanan destek paketinde bu konunun yer aldığını belirten ve ilave desteklerin gelmesini sevindirici bir gelişme olarak gösteren Çetin şöyle konuştu:
"Yönetmelik değişikliğinin bir maddesi turizm sektörü kredilerinin yeniden yapılandırılması ve risk ağırlıklarının azaltılarak yeni kredi verilebilmesini sağlıyor. Diğer madde ise çok daha genel kapsamlı ve bütün kredileri içine alır gibi görünüyor. Ancak yine de çok net bir dil kullanılmamış, yoruma açık genel bir ifade bulunuyor. Bu madde tedarikçi sektörlere uygulandığı ve bankalar bu konuda esnek davranarak gerekli adımları attıkları takdirde çok yararlı olur. Dolayısıyla hem BDDK bu hususu netleştirmeli hem de uygulama alanı büyük ölçüde bankalara bırakılmış olduğu için, bankalar gerekli hız ve esnek tutumu göstermelidirler." 
Antalya ekonomisinin 2016'da zorluk yaşayacağını, ama gelişmesine devam edeceğini belirten Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Antalya'nın kredi performansı halen iyi durumda. Yeniden yapılandırmalar finansman sorununu çözerek toparlanmamıza katkı sağlayacaktır. Hükümetin gelişmeleri yakından izleyerek gerekli diğer önlemleri de alacağına inanıyorum. Örneğin SGK primleri ve istihdam konusunda da benzer önlemler alınması büyük fayda sağlayacak ve işsizlik artışını önleyecektir." 

'ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR'
Turizmde üç aylık verilerdeki ve rezervasyonlardaki düşüşleri de değerlendiren ATSO Başkanı, Almanya gibi birçok ülkede rezervasyonlarda yüzde 40'a yakın düşüş olduğunu artık herkesin bildiğini kaydetti. Düşük oranda da olsa bir kısım Avrupalı'nın bu yıl tatil düşüncesinden bile vazgeçmiş göründüğünü belirten Çetin şunları söyledi:
"Yine de gelişmelere bağlı olarak 'son dakika' talebinin artması ihtimali her zaman var. Bu nedenle uçak desteğinin sezonda da uygulanmasının yararlı olacağını söylemiştik. Ayrıca, sürekli olarak hedef pazarlarda etkin PR, tanıtım ve imaj çalışması yapılması gerekiyor. Antalya turizm bölgeleri, dünyanın en güvenli yerleri arasında ve bunu dünya kamuoyunun bilinçaltına yerleştirmeliyiz." 

EXPO UYARISI
EXPO'nun başlamak üzere olduğunu ve kendisinden çok etkinliklerin dünyanın ilgisini çekeceğini vurgulayan Davut Çetin, "Güçlü bir etkinlik programının şimdiden açıklanması son derece önemli. Dünyaca ünlü isimlerin Antalya'da konser veya etkinlik yapacağının şimdiden açıklanması çok olumlu algı yaratır. Bu konuya defalarca dikkat çektim ve programın açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

08 Nis 2016 - 16:45 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber