Turizm Fuarı’nda Alanya tanıtımı yapıldı

Türkiye’nin en az kan kaybı yaşadığı Romanya pazarında Alanya için en büyük handikap Gazipaşa Alanya Havalimanı’na (GZP) direkt uçak seferlerinin olmaması

ROMANYA'NIN başkentinde düzenlenen 'TTR Bükreş Turizm Fuarı’nda Alanya tanıtımı yapıldı. Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkilisi Cengiz Topçu temsil etti. Fuarla ilgili izlenimlerini aktaran Topçu, şunları kaydetti:
'GELECEK İÇİN UMUT VADEDEN PAZAR'
Yaklaşık 20 milyon nüfusu olan Romanya’nın 2016 yılında yaşanan global krizden en az etkilenen ülkelerden biri olduğu ve Avrupa Birliği içerisinde büyüme hızı olarak birinci olan ülkesi olması sebebiyle Türkiye için gelecekte önemli bir pazar olduğu düşünülebilir. Bu ülkeden ülkemize giriş yapan kişi sayılarına baktığımızda 2014 yılında 84 bin 150 iken 2015’de bu rakamın 97 bin 994’e çıkması ve 2016 yılında da yaşanan sıkıntılara rağmen yüzde 8 kayıpla 90 bin 489 kişinin bölgemizi ziyaret etmiş olması Romanya’nın sadık ve gelecek için umut vadeden bir pazar olduğu düşüncelerimizi haklı çıkarıyor.
'BEKLENTİ VE İLGİ ARTIYOR'
Bükreş pazarının ana aktörleri Christian Tour, Fibula, Rezeda, Mr. Peter ve Paralel 45 gibi tur operatör temsilcileri ülkemiz için beklentinin ve ilginin 2016 yılına göre artan bir şekilde devam ettiğini beyan ettiler. Bu pazarda Alanya olarak en büyük eksiğimizin GZP'ye direkt uçuşların olmaması olarak görünüyor.
'FUARDA SICAK SATIŞ VAR'
Karayolunu daha cazip görülmesi ve yıllar içerisinde oluşan alışkanlıkla orta gelirli misafirlerin genel tercihinin ağırlıklı Kuşadası olduğu bilgisini aldım. Bu nedenle bu bölgeye gelen misafirlerin tercihleri genelde üst segment oteller oluyor. Bu sene diğer pazarlarda yaşanan daralmanın da etkisiyle bölgemizden oldukça fazla sayıda konaklama tesisi vardı. Sıcak satışın diğer fuarlara göre oldukça fazla olduğu Bükreş fuarındaki ilgiye bakılırsa hedef olarak konuşulan 100 bin misafir sayısına ulaşılabilir.
'GZP DOSYASI VERİLECEK'
Alanya olarak buradan en fazla misafiri alabilmek için gerek ana aktör operatör temsilcileriyle gerekse direkt tur satışı yapan acentalarla yüz yüze yapılan görüşmelerimiz oldu. Antalya Havalimanı’ndan Alanya’ya transfer süresinin eksi bir faktör olduğunu söylediler. Özelikle bölgelerde direkt misafire satış yapan acentaların GZP ile ilgili bilgi eksikleri olduğunu tespit ettim ve gerekli bilgilendirmeleri kendilerine yaptım. GZP'nin özelliklerini ve avantajlarını anlatan birer dosya kendilerine ulaştıracağım. Bu temas belki önümüzdeki yıllarda bu havalimanını kullanmalarının  yolunu açar.
'ROMANYA’DA ALANYA KLİBİ YAYINLANACAK'
Travel Mix adlı ulusal kanal temsilcileriyle röportajımız oldu. Bu röportajda Alanya ve GZP hakkında bilgilendirmede bulundum. Koşulları sağlamamız halinde 2 görevlinin Alanya’ya gelerek bir klip hazırlayabileceğini, bunu da belli sürelerde kanallarında yayınlayabileceklerini veya bizim vereceğimiz bir Alanya klibinin kanallarında yayınlanabileceğini söylediler. Bununla ilgili kendileri ile iletişim halinde olacağız. Konu ile ilgili Müşavirimiz Cemal Tekkanat Bey ile de fikir alışverişi yapılarak kendilerinin desteği alındı. Bu  veya buna benzer projelerde ellerindeki imkanları kullanacakları söyleyerek desteklerini belirttiler. Köstence’den gelen Media TV adlı yerel bir yayın kuruluşu ile de ayrıca Alanya ile ilgili bir röportaj yapıldı.
'ROMEN GÜZELLER ALANYA’YA GELECEK'
Sayın Büyükelçimiz Koray Ertaş, fuarın ilk gününde Turizm Müşavirimiz ile standımızı ziyaret ederek desteklerini gösterdiler. Daha önce Bulgaristan pop starlarının Alanya’da klip çekmesini sağlamış ve tanıtım anlamında ALTAV olarak önemli bir başarıya imza atmıştık. Bunun bir benzerinin de Romanya pop starları ile yapılması için bir menajer ile temas kurduk. Bu projenin bir sonraki aşaması da Romanya Güzellik Yarışması finalistlerinin Alanya’da kampa alınması olacak. Kabul görecek isimlerle yapılacak bu tip çalışmaların Müşavirliğimizce de destekleneceği Cemal Tekkanat Bey tarafından tarafımıza iletildi.
'STANT GÖREVLİMİZ TÜRKİYE SEVDALISI'
Yerimiz ve çalışmamız itibarı ile her zaman farklı olduğumuz herkesin ortak fikriydi. Ayrıca stant görevlimiz Türkiye sevdalısı Inna Hanım’ın çalışmalarımızda çok önemli katkısı oldu.

23 Şub 2017 - 11:12 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber