Turist Türkiye’de şifa bulacak

Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı Alanya’da yapıldı

ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) katkılarıyla ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) öncülüğünde gerçekleşen Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri FederasyonlaşmaÇalıştayı, Alanya Titan Select Otel’de yapıldı. Çalıştaya; Alanya Sağlık Turizmi Derneği, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği, Bolu, Adana, Erzurum, Trabzon, Bursa ve İzmir sağlık turizmi dernekleri temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Tevfik Yazan, “ALSTUD olarak 1. yılımızı doldurmadık, fakat hızla gelişiyoruz. Alanya’da sağlık turizmi için ev sahipliği yapabilecek 700 civarında tescilli otel bulunuyor. 40 yıllık turizm tecrübesinin yanında iki üniversitesi, üç özel hastanesi ve çok sayıda kliniği bulunan, yazın 300 bin kışın ise 1 milyonu aşan nüfus yoğunluğuyla turizm alanında marka olmuş Alanya’da çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ülke çapında ziyaretler gerçekleştirdik ve bu ziyaretler ışığında federasyonlaşma adımları attık. Tüm dernekleri tek çatı altında toplayacağız” dedi.
‘ALANYA’NIN CİDDİ POTANSİYELİ VAR’
ALTİD Başkanı Burhan Sili, “ALTİD olarak sağlık turizmi çalışmalarına gereken desteği veriyoruz. Bölgemizde ve ülkemizde bugünden yarına ve elimizdeki potansiyeli kullanarak birlikte hareket etmeliyiz. Turizmi her alanıyla organize ve birbirine entegre ederek 12 aya yaymalıyız. Alanya’nın her konuda ciddi potansiyeli var. Deniz, kum, güneş üçlemesinden çıkmalıyız. Bu noktada sağlık turizmi de devreye girmeli” dedi. Alanya Belediye Başkanvekili Ali Yenialp, “Bir ülkeden diğer bir ülkeye tedavi amacıyla gidilmesine 'Sağlık Turizmi' deniliyor. Sadece hasta değil, hasta yakınlarının da rahatlığı önemli. Alanya'nın Engelsiz Kent olması için çalışıyoruz. Bu konuda gelinen noktada Alanya’da yaşayan veya buraya tatile gelen engelli bireylerin hareket kabiliyeti ve yaşam standardı oldukça yüksek. Alanya Belediyesi'nin bu konudaki çalışmaları ülke ve dünya genelinde takdir topluyor” diye konuştu.
‘38 BİN YABANCIDA MÜLK VAR’
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise şunları kaydetti: “Alanya, yılda yaklaşık 4 milyon turist ağırlayan, 79 ayrı milletten yabancıların yaşadığı, 38 bin yabancının mal mülk edindiği bir şehir. Yabancı potansiyeli açısından İstanbul’dan sonra Türkiye’de en fazla yabancının yerleştiği ikinci yerleşim yeri. Alanya’da sadece deniz, kum, güneş turizmi değil; tarih ve kültür turizmi de vardır. Turizmi çeşitlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede de Alanya Sağlık Turizmi Derneği, Alanya’yı sağlık turizminde de tanıtma gayreti içerisinde. Daha önce geniş katılımlı bir zirve yapılmıştı, bugün ise federasyonlaşma çalışmaları yürütülecek.” Gün boyu süren çalıştay sonunda sağlık turizmi derneklerini kapsayacak federasyonlaşma kararı alındı ve protokol üyelerine plaket verildi.

23 Eki 2016 - 21:35 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber