Turist sağlığıyla Alanya'da tanıştım'

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun konuğu olan Antalya Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Çaylak, yılda 700 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi

SALI Grubu'nun haftalık toplantısı, grup başkanı Muharrem Koç başkanlığında Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde (ATİK) yapıldı. Toplantıya Antalya Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Çaylak konuk oldu. Toplantının açılışında konuşan Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, geçen pazar günü yaşamını yitiren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'a Allah'ta rahmet, ailesine başsağlığı diledi.
ALMANCA ETKİSİ
Katılımcılara hayat tecrübelerini ve geldiği noktayı anlatan Antalya Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Çaylak, ticaret yapan bir babanın oğlu olduğunu, genç yaşta ticaretle tanıştığını kaydetti. Türkiye, Avusturya ve İsviçre'de eğitim aldığını, yurtdışında çok iyi derecede Almanca öğrenerek Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduğunu belirten Dr. Fatih Çaylak, "O anda Almancanın ilerde önümü ne kadar çok açacağını bilmiyordum. Avusturya'da tesadüfen öğrendiğim Almanca meslekte beni buralara kadar taşıdı" dedi.
HAYAT DERSİ
Doktor olarak ilk görev yerinin Şırnak olduğunu kaydeden Çaylak, "O sırada Güneydoğu'da olaylar başlamıştı. 1985'in sonlarına doğru Şırnak'ta o dönemde kaymakam, doktor, ebe ve jandarma komutanının bir pusuda öldürüldüğü bir hafta vardı. Ben de kurada Şırnak'ı çektim. Korka korka gittim. Ama ilk hayat dersimi orada aldım. Sokağa çıkmak mümkün değildi, terör vardı. Ama korkulacak bir yer olmadığını gördüm. Orada çok güzel insanlar tanıdım. Hayatım boyunca belki 50 yılda alamayacağım hem mesleki hem de insani açıdan eğitimi Şırnak'ta aldım" dedi.
İLK HASTANE KEMER'E
Turist sağlığı ile ilk tayin olduğu Alanya'da tanıştığını kaydeden Fatih Çaylak, sonraki dönemde ise dil bilmesi sayesinde Kemer'e atandığını belirtti. Kemer'de 5 doktorun görev yaptığını ve hepsinin İngilizce bildiğini anlatan Çaylak, "Ama Kemer Alman dolu. Almanca sıkıntısı var. Çok iyi Almanca biliyorum. Muayenehanelerin önü kuyruk dolu. Doktorlarımız yok fiyata yabancı hasta muayene ediyorlardı. Uyguladığımız ücretler yurtdışında çekirdek parası bile değil. Ben kendi fiyatımı uygulamaya başladım. Sonra onlar da bana uydu. Turist sağlığına böyle başladık" diye konuştu. Kemer'de açtığı muayenehanenin hastane gibi çalıştığını kaydeden Dr. Çaylak, bunun üzerine Anadolu Hastanesi'ni kurma kararı aldığını söyledi. Dr. Çaylak, Kemer'in ardından Belek, Side, Antalya, Aspendos, Lara ve Alanya'da şube açtıklarını ifade etti. 7 hastanede toplam 1850 personelle hizmet verdiklerini işaret eden Dr. Çaylak, "Yılda 700 bin hastaya bakıyoruz" dedi.
'HEDEFİMİZ SAĞLIK TURİZMİ'
Antalya'da Avrupa'nın en gelişmiş onkoloji hastanesini yapmak için çalışma yaptıklarını anlatan Dr. Çaylak, "Burada temel hedefimiz sağlık turizmi. Yatırımlarımızda sadece turist sağlığı değil, sağlık turizmi ve yerli potansiyelini de göz önüne alarak devam ediyoruz. Türkiye'deki yatırımlarımızı tamamladığımızı düşünüyoruz. Turist sağlığı ve sağlık turizmi açısından Yunanistan ve İspanya'da yatırım planlıyoruz. Önceliğimiz Yunanistan'da bir hastane satın almak" diye konuştu.
Toplantı sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Dr. Fatih Çaylak'a teşekkür plaketi verdi.

30 Mar 2016 - 17:09 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber