Tur operatörlerini zorda bırakacak o yasa onaylandı

Rusya'da tur operatörü iflaslarının ardından yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek isteyen çok önemli bir yasal düzenlemeyi hayata geçirdiler. Bundan böyle tur operatörleri, seyahatten en geç 24 saat önce müşterinin otel ve uçak parasının ödendiğini belgelemek zorunda

TÜRKRUS.com'un Rus haber ajanslarına dayandırarak verdiği habere göre, Başbakan Medvedev, tur operatörlerinin müşterilerine uçak biletleri dahil tüm belgeleri en geç tur tarihinden 24 saat öncesine kadar sunmalarını zorunlu hala getiren kararnameyi onayladı.
Medvedev konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Turistlerin hukuki korunmalarını artıracak kararnamyi imzaladım. Bu belge, alınması gereken önlemlerden bir tanesi. Artık tur operatörleri, müşterilerinin eline, gidiş-dönüş uçak bileti de dahil tüm belgeleri, charter uçuşu da olsa vermek zorundalar” dedi. Medvedev, “Bunun neden kaynaklandığını anlıyorsunuz. Maalesef, turizm sektöründe zorlu bir durumdayız. Devletin müdahalesi bile henüz istikrar getirmedi” diye konuştu.
Yeni düzenleme, tatile giden turistlerin mağdur olmamaları için, tur operatörlerinin gidiş dönüş uçak bileti ve otel konaklama bedellerinin ödendiğine dair belgeleri turistlere tatil öncesi vermelerini zorunlu kılıyor.
Rusya Turizm Endüstirisi Birliği’nin verilerine göre, Rusya’da bu sezon 14 tur operatörünün iflası yaklaşık 130 bin turistin mağdur olmasına yol açtı.

23 Eyl 2014 - 12:21 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber