Travel Turkey, Bakan Avcı ile kapılarını açtı

Travel Turkey İzmir Fuarı'na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sektörel örgütlerle birlikte 2017 erken rezervasyon dönemini resmi olarak başlattı. Toplantıda konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Bakan Avcı'dan uçaklara verilen yakıt desteğinin kruvaziyer gemilerine de verilmesini istedi

2017 erken rezervasyon dönemi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektörel örgütlerin katıldığı bir toplantıyla Travel Turkey İzmir Fuarı'nda resmen başlatıldı. Toplantıda konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, uçaklara verilen yakıt desteğinin kruvaziyer gemilerine de verilmesi gerektiğini ifade etti.
ULUSOY: HEDEFİMİZ 35 MİLYON 
Ulusoy, konuşmasında şu noktaların altını çizdi:
''Öncelikle, Kültür ve Turizm Bakanı'nın hem Travel Turkey Fuarı'na, hem de erken rezervasyon kampanyası ve Gastronomi Kongresi'ne katılmasının bizim için son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum. 
Geçmişte dövize çok ihtiyacımız olduğu için turizmde yabancı misafire öncelik verdik. Ancak erken rezervasyon artık iç turizmde de önemli bir rol oynuyor. Şimdi artık 5.5 milyon insan erken rezervasyonla tatilini satın alır duruma geldi.
Seyahat artık bir lüks değil. Erken kalkar az öder, çok yol alır. İnsanlarımızın toplu seyahat etmeye ve sigortalı tatile gereken önemi vermesi gerekiyor.
Hedefimiz 35 milyon insanımıza Türkiye'yi tanıtmak. Artık, Bakanlığın yürüttüğü kazılar ve yeni açılan ören yerleri de ürün kapısı olmuştur. 35 milyon ziyaretçiyi gezdirdiğimizde, 30 milyona yakın da müze ziyareti sayısına ulaşacağız.’’
‘UÇAK YAKIT DESTEĞİ GEMİLERE DE VERİLMELİ’
Bakan Avcı’ya bir çağrıda da bulunan Başaran Ulusoy, ‘’Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uçaklara verdiği desteği, gemilere de vermesi gerekiyor. 200 kişilik uçağa 6 bin dolar verilebiliyorsa, 2 bin 500 kişilik gemilere de aynı yardımın yapılmasını isitiyoruz.’’ ifadelerini kullandı. 
POLAT: ERKEN REZERVASYONA YÜZDE 25’LİK KAPASİTE AYIRDIK 
Ardından söz alan THY Yurt İçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat ise, konuşmasında şunları söyledi:
‘’THY olarak kapasitemizi düşürmeden erken rezervasyonda avantajlı fiyat imkanı vermeye devam ediyoruz. Bu yıl da erken rezervasyon için yüzde 25’lik kapasite ayırdık. Bu hizmet, ürün kalitemizden taviz vermeden başaralı bir şekilde vermeye devam edeceğiz. 
Geçtiğimiz yıldan beri ülke olarak yaşadığımız elim olaylar nedeniyle Türkiye ile ilgili yanlış bir algı var. İçinde bulunduğumuz durumla dışarıdaki algı farklı. Biz de THY olarak bu algıyı kırmak için ilgili bakanlılarla çalışıyor, projelere destek veriyoruz.
TİMUR BAYINDIR: ACENTELER BAKANLIKTAN ÖNCE ERKEN REZERVASYONA BAŞLAMAMALI
Ardından söz alan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ise, konuşmasına erken rezervasyon eğiliminin Türkiye’de bir hayli arttığını söyleyerek başladı. ‘’Türkiye'de en büyük sorun izin tarihlerini sabitleyebilmekti. Bunlar da zaman içinde aşıldı ve düzgün bir şekilde işliyor.’’ diyen Bayındır, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
‘’Fiyatlar elbette son dakikada otelin resepsiyonuna gidip 'oda var mı?' dersen başka, iki ay önce alırsan fiyat başka olur. Böyle olunca insanlarda bir tatil alışkanlığı oluşmaya başladı. Şimdi öyle bir duruma geldi ki, acenteler Bakanlık ilan etmeden erken rezervasyona başlıyor. Bunu da telafi etmek gerektiğini düşünüyorum.
EKREM DEMİRTAŞ: ‘OTELCİLERE DE TATİLE ÇIKANLARA DA KREDİ OLANAĞI SAĞLANMALI’
Türkiye'nin ekonomik düzelmesi, 50 milyar dolarlık cari açığın kapanmasıyla sağlanabileceğini belirten İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ise, ''Bu da turizm ve ihracatla yapılabilir. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım bütçesinin arttırılması, fuarlara daha geniş katılım sağlanması ve roadshow'lar yaplması gerekiyor.'' dedi. Demirtaş Konuşmasının devamında şunları söyledi:
''Biz İZTO olarak 500 milyon lira para topladık ve oradan kredi kullandırıyoruz. Üye otellerimize destek vermeye hazırız. Bankalarla konuşulursa, otelcilere daha düşük faizli krediler sağlanabilir. Dahası, tatil yapacak insanlara da bir kredi olanağı sağlamak gerekiyor. Çünkü turizm sektörü Türkiye'yi dünyanın altıncı büyük destinasyonu yaptı. Büyük bir kriz yaşadığımız 2016 yılında ise maalesef Yunanistan'ın arkasına düştük…’’
NABİ AVCI: TÜM ÖNERİLERİ NOT ALDIK
Erken rezervasyon lansmanında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, 9 yıldır devam eden erken rezervasyon kampanyasının bu yıl 12 Aralık itibarıyla başlayacağını ifade etti.
Bakan Avcı, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:
''Yerinizi şimdiden ayırtın sloganıyla başlayan kampanya, 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Tatilciler, bu dönem içinde, indirimli tatiller, indirimli uçak biletleri, bankalardan tatil kredileri ve sigortalı tatiller alma şansı bulacak.
Tatil sigortası olan tatilciler, hiçbir neden belirtmeden 72 saat kalana kadar rezervasyonlarını iptal edebilecek. Bu aslında bizim gibi son dakikaya alışık toplumlara yeni bir alışkanlık da getiriyor. Erken rezervasyon kampanyasının iç turizme canlılık getirmesini hedefliyoruz. 
Kürsüden dile getirilen konuları da not aldık. Ulusoy ve Demirtaş'ın önerileri bize de değerlendirilebilir gibi geliyor.
Türkiye'nin Avrupa'da yaşadığı imaj sorunu sadece tanıtımla aşılamaz. Çünkü bu imaj kaybının oluşmasında pek çok başka faktör de rol oynuyor. Bakanlık ve sektör örgütleri olarak yaptıklarımız ve yapacaklarımız var.’’

08 Ara 2016 - 15:41 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber