"THY, Rus şirketleri piyasadan siler endişesi"

Rusya ile Türkiye arasında havacılık alanında işbirliğinin geliştirileceği belirtilirken, söz konusu iş birliğinde THY'nin Rus hava yolu şirketlerini pazardan silebileceği uyarısı yapıldı

TürkRus.com

'un Rus Kommersant gazetesine dayandırdığı habere göre Moskova, Türk şirketlerine Rusya’nın bölgelerine doğrudan daha fazla sefer yapma izni vermeye hazırlanıyor. Haberde, bunun Rusya’daki yerli hava yolu şirketlerini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiliyor. İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberde, Moskova’nın, Sabiha Gökçen Havaalanı’nın yanı sıra, Atatürk Havalimanı’nda da Rus hava yolu şirketleri için yer ayrılmasını talep ettiği, bunun karşılığında da Türk hava yolu şirketlerine Rusya’ya yeni uçuş izinleri vermeye hazırlandığı belirtildi. Bugün Rusya’dan Türkiye’ye Rus hava yolu şirketleri içinde Aeroflot ve Transaero uçuyor. Türkiye’den ise Rusya’ya Türk Hava Yolları ve Onur Air sefer yapıyor. Tarafların, 2015 yaz sezonu başına kadar, Rus hava yolu şirketlerine Atatürk Havaalanı’nda yer ayrılması, Türk hava yolu şirketlerine de Rusya’ya ek sefer düzenleme izni verilmesi konusunda anlaşmaya vardıkları bildiriliyor. THY, bugün Rusya’ya haftada 83 sefer düzenliyor. Moskova, St.Petersburg, Yekaterinburg, Ufa, Soçi, Kazan, Stavropol, Astrahan, Novosibirsk ve Rostov’a uçan THY’nin, anlaşmanın ardından yeni noktalara da seferler düzenleyebileceği belirtiliyor.
Kaynak: Turizm Güncel

17 Eki 2014 - 10:43 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber