Terör dünya turizmini vurdu

UNWTO'nun açıkladığı verilere göre, 2016'da dünyada seyahat eden kişi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3,9 artışla 1 milyar 235 milyon kişi oldu

BİRLEŞMİŞ Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre, turist sayısı yüzde 4'lük bir düşüşün olduğu Ortadoğu dışında dünyanın tüm bölgelerinde artış yaşandı. Turist sayısının en fazla artış gösterdiği yerler de yüzde 8'erlik artışla Afrika ile Asya-Pasifik bölgesi oldu. UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai yaptığı açıklamada, "Güvenlik başta olmak üzere dünyada yaşadığımız sayısız soruna rağmen turizm, son yıllarda olağanüstü bir direniş ve güç göstermiştir. Uluslararası turizm artmaya, sektörü dinamik tutmaya, istihdam sağlamaya ve tüm dünyanın ortak refahına hizmet etmeye devam etmiştir. 2017 yılındaki en büyük hedefimiz güvenli ve huzurlu bir turizm için çalışmaya devam etmek olacaktır" dedi.
'GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTACAK'
Rifai, şöyle devam etti: "BM içinde kurulan terörizmle mücadele komitesiyle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında kendi bünyemiz içinde bir çalışma grubu oluşturduk. Bu konuyu çok ciddiye alıyoruz ve gelecek 2-3 yılı içeren bir program sunacağız. Otel, restoran, müze, plaj gibi turizmle ilgili her yerde güvenliğin daha artırılmasının gerekliliğine inanıyoruz." Turizm sektöründe yüzde 50'lik bir paya sahip olan ve dünyada en çok turistin geldiği bölge olarak bilinen Avrupa kıtasında 2016 yılında toplam 620 milyon kişinin seyahat ettiği ve bir yıl öncesine oranla yüzde 2'lik bir artış kaydedildiği bildirildi.

18 Oca 2017 - 00:11 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber