Terör Avrupa'yı da vurdu

Bu yıl yalnız Türkiye değil, bütün Avrupa turizmi terör ve sığınmacı krizinden kötü etkilenmeye devam ediyor

SEYEHAT endüstrisinde yaşanan sıkıntı en çok turist çeken Avrupa ülkelerinde ziyaretçi sayısında düşüş ve turizm gelirinde daralmaya neden oldu. Seyahat veri şirketi Forwardkeys'in dünya genelinde 200 bin online ile offline acentadan alınan verileri analiz ederek oluşturduğu tahminlere göre, Avrupa'da uluslararası turist sayısı 14 Nisan ve 31 Ağustos arasında yüzde 5 düşüş gösterecek. Terör saldırıları ve sığınmacı krizi nedeniyle bazı ülkelerde düşüş çift haneli olacak. 2 Mart terör saldırılarından sonra Belçika'nın başkenti Brüksel'e yönelik rezervasyonlar yüzde 24 azaldı. Brüksel'de terör saldırıları öncesi otellerin doluluk oranı kış sezonu olmasına rağmen yüzde 72'ydi. Geçen yıl 2 büyük terör saldırısına maruz kalan Paris'te rezervasyonlar yüzde 13 azaldı. Paris'te otellerin doluluk oranları yüzde 67'ye düştü. Londra'da ise yüzde 6 düşüş bekleniyor. 
TERÖRÜN 13 AY ETKİSİ VAR 
Tahminlere göre aynı dönem içinde Roma'daki rezervasyonlarda yüzde 3, Frankfurt'ta yüzde 7, Milano'da yüzde 8, Münih'te yüzde 13 düşüş beklentisi var. Avrupa'nın geleneksel olarak en çok tercih edilen rotaları Amsterdam, Madrid ve Barcelona'da ise yüzde 1 ila 4 artış yaşanacağı tahmin ediliyor. Birçok ülke Avrupa'ya seyahatler konusunda vatandaşlarını uyarırken, Çinlilerin de artık Avrupa'yı güvenli görmediği öne sürülüyor. Sektör temsilcilerine göre İspanya'nın diğer ülkelerden daha iyi bir performans göstermesi bekleniyor. Öte yandan, Ortadoğu'dan yaz tatili için Avrupa'ya rezervasyonların geçtiğimiz yıla göre yüzde 12 azaldığı bildirildi. Ortadoğulular tatil için Asya'daki destinasyonları tercih ediyor. Bir başka araştırmaya göre ise, siyasi belirsizlikler seyahatler üzerinde ortalama 27 ay, çevre felaketleri 24 ay, salgın hastalık tehdidi 21 ay, terör olayları ise 13 ay etkisini sürdürüyor.

11 Nis 2016 - 11:01 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber