'Tek şansımız damping'

Rus yetkililerin "Rus turist için Türkiye tatili Rusya'da tatil yapmaktan daha ucuz" açıklamasını değerlendiren Alanyalı turizmciler "Şartlar bunu gerektirdi. Kaybettiğimiz turisti kazanmak için indirim yaptık" dediler

Yasin ARAZ

RUS yetkililerin "Türk otelleri Kırım'a göre daha ucuz, yasağın kalkmasının ardından turist çekemiyoruz. Türkiye’de iki kişi tatilin günlük maliyeti 6-8 bin ruble iken, Kırım’da 10-12 bin ruble arasında" şeklindeki açıklamasını değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu "Tüketiciler için bir kaç tercih kriteri vardır. Hizmet, kalite ve fiyat uygunluğu. Türkiye hepsinde Avrupa'da birinci sırada diyebiliriz. Türkiye'deki hizmet ve servis en iyisi. İspanya, Yunanistan, Portekiz, İtalya gibi ülkeler inanılmaz derecede pahalı. Bunun yanında Türkiye'deki oteller de bu ülkelere göre çok çok daha geniş imkanlara sahip lüks oteller. Hele hele Rusya'daki tesislerin çok üstünde. Fiyatların daha da yükselmesi en büyük arzumuz tabi ki. Ancak şartlar bunu gerektirdi ve bir süre böyle olması şart" diye konuştu.
'REKABETİN İÇERİSİNDE VAR'
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de "Rekabet edebilme adına yapılması gereken bazı hamleler var. Bunlardan birisi de fiyat politikası. Kırım otelleri ile Alanya otelleri değerlendirildiği zaman fiyatlarımızın daha da yüksek olması gerek. Ama yaşanan sıkıntılardan dolayı oradan gelecek turist sayısını arttırmak için bu uygulamayı yapmak zorundayız. Asıl çabamız bu. Tabi ki arz talep dengesi düzene oturduğu zaman da bu fiyatlar daha da yükselip, daha çok hak ettiği değere ulaşabilir ama bu zamanla oluşacak bir şey. Fiyat politikamızda düzelmemiz 3 yılı bulacaktır. Fakat bu tabi ki Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun gündemiyle doğru orantılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

23 Oca 2017 - 23:45 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber