Tatilcilere rezervasyon uyarısı

Otellerde bayram hareketliliğinin başladığını belirten AKTOB Başkanı Yağcı, yer sıkıntısı yaşanmaması için erkenden rezervasyon yaptırılmasını istedi

KURBAN Bayramı tatilinin 10 güne uzatılması kararının ardından rezervasyonlarda yoğunluk yaşanan Batı Akdeniz bölgesindeki otellerde hazırlıklar tamamlandı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, turizmde yüksek sezonda bulundukları için yoğunluğun yaşandığını söyledi. Otellerde hareketliliğin başladığını belirten Yağcı, ciddi yoğunluğun olduğunu, rezervasyon akışının devam ettiğini dile ifade etti. Yer sıkıntısının yaşanmaması için en geç gelecek haftaya kadar rezervasyonun yapılması gerektiğini, özellikle kıyı bölgesinde yer sıkıntısı başlayacağını aktaran Yağcı, iç pazarda ciddi talep olduğunu vurguladı. Yağcı, bütün otellerin hazırlıklarının tamamlandığını, her türlü programını organize ettiğini belirterek, "Tatilin uzatılması sektöre pozitif yansıdı. Yüksek sezonda olmamıza rağmen her bütçeye uygun tesis var. Misafirlerimiz kendi bütçesine göre rezervasyonlarını yapabilirler" dedi.
'YÜZDE 100 DOLULUĞA ULAŞACAĞIZ'
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise, "İç pazarda son döneme girdik. Kurban Bayramı nedeniyle sahil bölgelerinde hareketlilik yaşanacak. Eylül ayı ortalarında okullar eğitim öğretime başlayacak. Bayram tatilinde rahat ve sakin bir tatil yapılacak, bölgemiz ekonomisine katkı sağlanacak. Özellikle Rus pazarından gelen talepler nedeniyle belli bir doluluğa ulaştık. Bayramda gelen iç pazar talebiyle  Alanya'da yüzde 100 doluluğa ulaşacağız" diye konuştu.
'BOŞLUĞU YERLİ TURİST KAPATACAK'
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da, "Ağustos'ta Batı ülkelerinde okullar açılıyor. Bu durum da otellerde düşüşe neden oluyor. Burada açılan boşluğu Kurban Bayramı'nda yerli turistlerin yapacağı 10 günlük tatil kapatacak" ifadelerini kullandı.

20 Ağu 2017 - 21:31 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber