“Suda can yeleği şart“

İstanbul-Kumburgaz'da geçtiğimiz pazar günü deniz bisikletiyle açılan 5 gençten bir daha haber alınamaması sonrasında, gözler su sporlarının yapıldığı sahil kentlerine çevrildi

ALANYA’DA bir su sporu işletmesinde çalışan Mahmut Kayın, deniz bisikleti kiralamasında uyulması gereken kuralları tekrar hatırlattı. Turizmin başkenti Antalya'da su sporları merkezleriyle ilgili çalışmalar yürüten Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, Antalya ve çevresinde daha çok motorlu su sporları yapıldığını belirtti. Deniz bisikleti gibi motorsuz su üstü araçlarının su sporlarınca kiralanmadığını, bazı otellerin müşterilerine jest amaçlı birkaç tane elinde bulundurduğunu söyleyen Kendiroğlu, "Motorlu su sporlarının ilgi gördüğü Antalya'da su sporları işletmelerini Antalya Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Antalya Deniz Ticaret Odası'nın oluşturduğu bir komisyon denetliyor. Su sporları tesisleri her yıl başvurularını yeniliyor ve kriterlere uygun olup olmadıkları inceleniyor. Antalya ve çevresinde motorsuz su üstü araçları kiralanmıyor fakat bazı oteller müşterilerine jest yapma amaçlı su sporları tesislerinde bulunduruyor. Deniz bisikleti gibi motorsuz su araçlarının denetimi ve kontrolü birinci derecede su sporları merkezi yetkililerine ait" diye konuştu.

YAŞ SINIRLAMASI KURALI

Alanya’da bir su sporları işletmesinde çalışan 32 yaşındaki Mahmut Kayın, deniz bisikletlerinin kiralanmasında en önemli kuralın yaş sınırlaması olduğuna dikkat çekti. 18 yaşından küçüklere deniz bisikletinin kiralanmaması gerektiğini söyleyen Kayın, "Can yeleği takılması en önemli kurallardan biri. Can yeleksiz müşterilerimizi kesinlikle denize çıkarmıyoruz. Deniz bisikletinin kapasitesi 4 kişi. 4'ten fazla kişinin deniz bisikletine binmesi büyük tehlikelere yol açabilir. Ayrıca belediyenin çizdiği sınır dışına çıkılmaması gerekiyor. Bunların dışında işletmecilere büyük görev düşüyor. Çalışanların deniz bisikletiyle açılanlarla sürekli göz temasında olması şart" diye konuştu.

'GÜVENLİ BİR EĞLENCE ARACI'

Alanya'ya Ankara'dan tatile gelen ve Kleopatra Plajı'nda deniz bisikleti kiralayan Nurtaç Bahadır Ayaz da, "Bence alınan güvenlik önlemleri yeterli. Can yeleğini giyip, denizin durumunu kontrol ettikten sonra deniz bisikleti güvenli bir eğlence aracı" dedi.

21 Ağu 2014 - 09:03 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber