‘Sıkıntılar bize tecrübe kazandırdı’

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin bir yandan Rusya, Almanya, İngiltere gibi pazarlardaki konumunu korurken, bir yandan da yeni pazarlar arama yönünde bir yol izleyeceğini belirtti. Avcı, 2016 sezonunda yaşanan sıkıntıların kendilerine aynı zamanda büyük bir tecrübe kazandırdığını kaydetti

VAN'A bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, burada sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Turizm sektörü konusunda değerlendirmelerde bulunan Avcı, Türkiye'nin turizm hedefinin bir yandan Almanya, Rusya ve İngiltere gibi pazarları koruyup genişletirken, bir yandan da bunların üzerine yeni pazarlar eklemek olduğunu söyledi. 

Turizm sektörünün giderek derinleşip yaygınlaştığına dikkat çeken Nabi Avcı, turizmin 56 sektörü direkt veya dolaylı olarak etkilediğini kaydetti. Avcı, ''Bir süre önce turizm konulu uluslararası bir konferansa katıldım. Orada da vurgulandı. İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminde 1953 yılında bütün dünyada gezen turist sayısı 20 milyon, bugün Türkiye 2015 rakamlarıyla söyleyecek olursam 40 milyon turist ağırlayan bir ülke ve dünyanın 6'ncı büyük destinasyonudur." şeklinde konuştu.

''2016 KRİZİ BİZİM İÇİN BÜYÜK TECRÜBE OLDU''

Türkiye'nin kısa zaman öncesine kadar belli ülkelere endeksli belli ürünler pazarlayan bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, özellikle 2016'da bu alanda yaşanan sıkıntıların kendilerine aynı zamanda büyük bir tecrübe kazandırdığını dile getirdi.

''YENİ PAZARLAR BULMALIYIZ''

Türkiye'nin turizm pazarını çeşitlendirmek zorunda olduğuna işaret eden Bakan Avcı, Türkiye'nin turizm hedefinin sektörü Almanya, İngiltere ve Rusya ağırlıklı olmaktan çıkarmak olduğunu ifade etti. Bu pazarları koruyarak yeni pazarlar elde edilmesi gerektiğine işaret eden Avcı, ''Nedir o pazarlar; Japonya, Çin, Hindistan, İskandinav, Orta Doğu, Latin Amerika, Kuzey Amerika, bütün dünyaya açılmak. Böyle bir pazar çeşitlenmesiyle biz 2016'da yaşadığımız türden sıkıntılarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız." dedi.

Avcı, Türkiye'nin uzun yıllar sektörde daha çok kıyı turizmini ve yaz dinlencesini pazarlayan bir ülke olarak tanındığını söyledi.

14 Eki 2016 - 23:51 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber