Sığınma Evi için ilk adım atıldı

GEÇTİĞİMİZ aylarda, 2009 verilerine göre Alanya'da aile içi şiddette ciddi artışların olduğunu ve ilçede bir an önce kadın sığınma evi kurulması gerektiğini açıklayan Kaymakam Hulusi Doğan, Alanya'da kadın sığınma evinin kurulması için ilk adımı attıklarını dile getirdi.

- Kübra DUMAN Alanya Belediyesi ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını dile getiren Doğan, sığınma evinin kurulabilmesi için bir yer tespit ettiklerini aktardı. Söz konusu yerin açık adresinin verilmesinin uygun olmayacağını belirten Doğan, 2010 yılı içerisinde Alanya Kadın Sığınma Evi'nin fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddete maruz kalan kadınlara kapılarını açabileceğini bildirdi. Önümüzdeki günlerde belirlenen yer ile ilgili protokolün imzalanarak Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne gönderileceğini kaydeden Doğan, ayrıca Kadın Sığınma Evi'nde kalacak kadınlara hazırlanacak çeşitli projeler kapsamında eğitimler verilebileceğini, istihdam edilebileceğini aktardı. Genel Müdürlükten gelen yanıt çerçevesinde çalışmaların biraz daha şekilleneceğini aktaran Doğan, Alanya Kadın Sığınma Evi'nin yapımı aşamasında hayırseverlere de büyük görev düştüğünü hatırlattı.

#

30 Mar 2010 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber