Selçuklu geri dönüyor

Hayata geçirilecek projeyle Alanya'nın kültürel ve tarihi değerleri yaşatılacak

ALANYA

Sosyal ve Kültürel Proje Oluşturma Yürütme Merkezi Derneği tarafından 'Alanya Bebeği Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) düzenlenen tanıtım toplantısına Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven de katıldı. Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından desteklenen proje Alanya’nın kültürel ve tarihi değerlerinin yaşatılmasını amaçlıyor. Toplantıda GAKSA Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü Başkanı Canan Yakın tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Proje kapsamında üretilecek ürünler arasında yer alan kitre ve el yapımı döküm bebekler, Alaaddin Keykubat, Mahperi Sultan ve isim annesi Ceylan Tanrıseven olan 'Emmioğlu' öğrencilere tanıtıldı.

'GENÇLER EL SANATLARINI YAŞATACAK'

Toplantıda konuşan Tanrıseven, "Proje bana sunulduğunda bunun toplumun dezavantajlı kesimlerine sağlayacağı ekonomik desteğin önemini düşündüm. Geleneksel el sanatlarımızın gençler tarafından yaşatılması adına bu projenin oldukça önemli bir çalışma olduğuna inandım.

'Alanya Bebeği Projesi'ni kaymakamlık bünyesinde destekleme kararı aldık" dedi.

SELÇUKLU'NUN DEĞERLERİ YAŞAYACAK

Alanya Sosyal ve Kültürel Proje Oluşturma Yürütme Merkezi Derneği Başkanı Işın Fırat da, "Gaksa Üniversitesi bünyesinde açılacak kurslar üçer aylık periyotlar halinde sürecek. Öğrencilerle halkın bütünleşebileceği bir proje oluşturmayı hedefliyoruz. Bu proje sayesinde geleneksel el sanatları ve Selçuklu’ya ait değerler yaşatılacak" diye konuştu.

12 Ara 2014 - 02:11 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

osman kılıç arslan - "Her mevsimde açar gülün çiçeklerinle yaprağın güzeldir

Portakalın yeşildir toros dağların

Dimçayı ırmağın ile sulanır bahçe bağların

Keygubatı anlatıyor kaledeki anıların"

kültürünü unutmayanları sevenleri kutluyorum.

Alanya Şiir ve Sanat Derneği Başkanı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 02:11

Çorum Haber