Şahin TRT World’de turizmi değerlendirdi

Bu Yıl 16-23 Ekim tarihlerinde 53.sü gerçekleşen Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni yayınlayan TRT World, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile de turizm üzerine bir röportaj gerçekleştirdi.  Festivalin yapıldığı Cam Piramit önünde gerçekleşen röportaj 21 Ekim 2016 Cuma günü  saat 15:30 da gerçekleşecek olan “Many Tallks” adlı programda yayınlandı

MANY Tallks programı yapımcısı Azhar Sukri’nin sorularını yanıtlayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye’nin turizm bakımından dünyanın en güvenilir ülkelerinden biri olduğuna dikkat çekerken, hijyenik şartlar ve hizmet kalitesinin de uluslararası standartlarda olduğuna söyledi. Şahin ayrıca yabancı yatırımcılara bölgemize yatırım yapma çağrısında bulundu.
Rusya ile yaşanan ekonomik krizin ardından hükümetin çiftçi ve turizmciyi korumak adına çok sayıda düzenlemeye gittiğini de belirten Şahin, “Özellikle Alanya ve Antalya’nın gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu krizin sona ermesi için çok önemli adımlar attı. Kendisi dışişlerini bildiği kadar turizm ve tarım sektörünün sorunlarına da hakim bir hizmet adamıdır. Bugün Rusya ile ilişkiler normale döndüyse başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla birlikte bakanımız Çavuşoğlu’na da teşekkür borçluyuz. Umarız 2017 hem tarım ve hem de turizm açısından bu yıl yaşanan sıkıntıların son bulacağı bir yıl olur” dedi.
“RUS VATANDAŞLARI ÜLKEMİZE KİMLİKLE GİREBİLMELİ”
Konuşmasında Alanya Gazipaşa Havalimanı’na da dikkat çeken Şahin, “Alanya’nın uluslararası bir havalimanı var. Buraya THY’nin direk uçuşlar gerçekleştirmesi de taleplerimiz arasında. Ayrıca geçtiğimiz yıl Moskova Fuarı’nda  da açıklama yapmıştım bizler Rus vatandaşlarının ülkemize kimlikle girmesini istiyoruz. Karşılıklılık gereği Türk Vatandaşları da tabi kimlikle girebilmeli. Bununla ilgili düzenlemelerin hızlı biçimde yapılmasını da talep ediyoruz. Bu yapılırsa Rus Pazarı’nda büyük bir başarı yakalanabilir” dedi. 
“ALANYA YABANCILARIN EVİ OLDU”
Bölgenin çok güvenilir ve olduğunu ama turizmde rakip ülkelerin zaman zaman Suriye’deki savaşı Antalya’da gibi gösterdiğini de vurgulayan Şahin, “Bakınız, Alanya yabancıya mülk satışında ülkemizde ilk sırada. Tam 38 bin yabancı Alanya’dan ev almış. Yine Alanya gibi Antalya’nın diğer bölgelerinden de yabancılar binlerce taşınmaz alıyor. Gelip burada yaşıyorlar. Buraya gelenler çok mutlu. Biz de onların komşuluğundan mutluluk duyuyoruz. Etle tırnak gibi olduk. Buradan bizi dinleyen yabancı dostlarımıza da seslenmek istiyoruz. Gelin hep bölgemizde yatırım yapın. Bizler sizlerin burada sorunsuz biçimde yatırım yapmanızın önünü açarız” dedi.

23 Eki 2016 - 12:45 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber