‘Elimizde hazine var’

Turizm Hekimi Asuman Çaylar, “Üniversite ve belediyenin ortak girişimiyle Damlataş Mağarası sağlık turizmine kazandırılır” dedi

- Tolga ŞİLİL

DAMLATAŞ Mağarası’nın astım hastaları için büyük önem taşıdığını söyleyen, 15 senedir turizm hekimliği yapan Dr.Asuman Çaylar, “Üniversite ve belediyenin ortak girişimiyle Damlataş Mağarası sağlık turizmine kazandırılır” dedi. Farklı şehirlerden gelerek terapi için Alanya’ya yerleşenlerin olduğunu söyleyen Çaylar, “Damlataş Mağarası’nın astım hastalığına iyi geldiği öncelikle bilimsel çalışmalarla belgelenmelidir. Bu çalışmayı, mağaraya her gün yönlendirilen hastaların bir ay boyunca günlük akciğer kontrolünü kayıt altında tutarak rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu mağaranın sağlık turizmine profesyonel anlamda kazandırılması gerekli. Alanya’nın kış turizmi için bulunmaz bir fırsat. Elimizdeki hazineyi değerlendirmeliyiz” açıklamasında bulundu.

#

11 May 2013 - 09:43 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber