Rusya'ya fiyat dopingi

Türk otelcilerin Mayıs tatili için Rusya'da büyük indirimler yaptığı ve bu indirimlerin satışlara yansıdığı belirtilirken, 8 gecelik Mayıs tatilinin her şey dahil 450 Dolar'a kadar düştüğü ifade edildi.

RUSYATur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) yayın organı ATORus'ta yer alan habere göre, 9 günlük Mayıs tatilinde Rusya'dan önemli miktarda turist almayı hedefleyen Türk otelleri, Nisan ayının son haftasında fiyatlarda ciddi indirime gitti. Uzmanlar, yapılan indirimlerin "Charter uçuşları yasaklanabilir" mesajından sonra düşen rezervasyonları geri döndürme noktasında önemli rol oynadığı görüşünde.
'EK İNDİRİMLER SATIŞLARI CANLANDIRDI'
Pazarda faaliyet gösteren çok sayıda tur operatörü ile görüştükten sonra Türk otellerinin yaptığı ek indirimleri doğrulayan ATORus yetkilileri, otellerin verdiği ek aksiyonların satışları canlandırmaya başladığı bilgisini aktardı.
'YÜZDE 10-15 EK İNDİRİM GELDİ'
Coral Travel Rusya Halkla İlişkiler Müdürü Marina Makarkova, Türk otellerinin Mayıs ortasına kadar olan süreyi kapsayan döneme ilişkin yüzde 10-15 ek indirim yaptığını açıkladı. Makarkova ayrıca, Mayıs tatili için yüzde 82'lik bir kapasiteye ulaştıklarını ve bu oranın 2015 yılındaki değerlerle aynı olduğunu ifade etti.
'ÖZEL FİYATLAR SATIŞLARI ARTIRDI'
Biblio Globus Genel Müdürü Irina Kostenko ise Rusya'dan Türkiye'ye dönük Mayıs tatili satışlarının oldukça iyi gittiğini ifade etti. Kastenko, satışların iyi gitmesinde en büyük etkenin Türk otellerinin verdiği özel fiyatlar olduğunu söyledi.
'İNDİRİMLER FİYATLARA YANSIMAZ'
2015 yılına kıyasla Türkiye'ye dönük Mayıs tatili satışlarında büyük artış olduğunu söyleyen Pegas Touristik Genel Müdürü Anna Podgornaya, Türkiye'deki otellerden gelen farklı fiyatların ise tur paketlerine olduğu gibi yansımayacağını, çünkü uçak şirketlerinin bir indiriminin söz konusu olmadığını belirtti. Mayıs tatili için yapılandırmaya gittiklerini ve bu nedenle 1, 2 ve 3 Mayıs tarihli uçuşlar için halen yer olduğu bilgisini veren Podgornaya, fiyatların da cazip olduğuna işaret etti.
'300 OTELDEN ÖZEL TEKLİF GELDİ'
Online paket tur şirketi Onlinetours.ru'nun kurucusu Konstantin Pobedin, şu anda Türkiye'deki 300 otelden Mayıs tatili için çok özel fiyatlar aldıklarını belirtti. Pobedin, bu nedenle satışların 2015 yılına kıyasla yüzde 50 arttığını kaydetti.
'TUR MALİYETLERİ HALEN YÜKSEK'
Anex Tour yetkilileri ise Rusya'da büyük bir indirimden bahsedilemeyeceğini, halen tur maliyetlerinin çok yüksek olduğunu söyledi. Şirketin Halkla İlişkiler Direktörü Alena Khitrova, yine de Mayıs ayındaki tur maliyetlerinde bir miktar düşüş olabileceğini ve bunun da daha fazla turistin Türkiye'yi tercih etmesini sağlayabileceğini ifade etti.
'EK FİYAT İNDİRİMİNE İHTİYAÇ YOK'
Otel fiyatlarında kayda değer bir değişim yaşanmadığını belirten bir diğer şirket ise Sleta.Ru. Nisan sonu ve Mayıs aylarına ilişkin fiyatlarda ciddi bir değişim yaşanmadığını ifade eden Sleta.Ru Genel Müdürü Yevgeny Danilovich, "Türkiye talebi oldukça iyi. Bu nedenle tur operatörlerinin ayrıca fiyat indirimlerine ihtiyacı yok. Kaldı ki Mayıs tatili fiyatları zaten ucuz" değerlendirmesini yaptı.

26 Nis 2017 - 23:15 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber