Rusya'da rezervasyon rekoru

Rusya'da erken Türkiye rezervasyonlarında patlama yaşandı. TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu "Rusya'ya ihtiyacımız vardı. Bu haberin uçak planlama döneminde gelmesi iyi oldu" dedi

ALANYA'NIN en büyük pazarı konumunda olan Rusya'da Türkiye'ye dönük erken rezervasyon satışlarında 2014 yılına oranla yüzde 20-30 dolayında artış olduğu açıklandı. Seyahat pazarı uzmanları ise "Bu bir erken doğuma neden olabilir" diyerek mevcut verilerden yola çıkan tur opereratörlerinin aşırı bir uçak planlaması yaparak sezonda ciddi sıkıntılara yüzyüze gelebileceği uyarısında bulundu. 
ÖN REZERVASYONLAR YÜZDE 30 ARTTI
Rus uzmanlara göre, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kötüye gidebileceği şeklindeki kaygılar ortadan kalktı. Bunun üzerine güveni artan Rus turistin talebi nedeniyle, Türkiye'ye dönük erken rezervasyonlar (2014 yılına göre) yüzde 20-30 oranında arttı. 
GÖRÜLMEMİŞ REZERVASYON ARTIŞI VAR
Turizm endüstrisi uzmanlarına göre, iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrar gerilme ihtimaline karşı duyulan kaygılar yerini sakinliğe bıraktı. Dahası, tur operatörlerinin verdiği bilgilere göre, Rusya'dan Türkiye'ye dönük erken rezervasyonlarda görülmemiş bir artış yaşanıyor.
'RUSLAR OTELLERİ ERKENDEN ALIYOR' 
Rus turizm haber portalı TourDom.ru'ya konuşan Biblio Globus yetkilisi, 2017 yılının ekim sonuna dahi tatil talebinde bulunulduğunu açıkladı. Söz konusu durumu doğrulayan NTK Intourist yetkilisi ise önemli bir noktaya daha dikkat çekiyor: "Eskiden erken satılan otellerin çoğu ultra lüks otellerdi. Ancak şimdi durum değişti. Rus turist diğer 5 yıldızlı otelleri de erkenden almaya başladı."
15 DOLAR FİYAT VEREN OTELLER VAR
Anex Tour'un verdiği bilgilere göre ise, erken rezervasyonlarda ortalama fiyat 1.150 dolar civarında. Söz konusu fiyat, 2014 rakamlarının altında. Tur operatörleri bunu 'Türk otelciler Rusya pazarına indirim yapmak için hazır' şeklinde yorumluyor. Bazı tur operatörleri ise, kimi otellerin işi abartarak 15 dolara oda teklif ettiğini ancak kendilerinin bu otellerle sözleşme yapmadıklarını açıkladı. 
FİYATLAR YÜZDE 50-60 BANDINA ÇIKTI 
Haberde yer alan bir diğer bilgiye göre ise, Türk otelcilerin Rus müşteriye sunduğu erken rezervasyon fiyatları alışılagelmiş yüzde 30-40 bandını aşarak yüzde 50-60'lara dayanmış durumda. 
'ERKEN DOĞUMA NEDEN OLABİLİR'
Öte taraftan, Rus seyahat pazarı uzmanları, söz konusu dampinglerin aynı zamanda ciddi bir tehlikeye de işaret ettiğini belirtiyor. Söz konusu durumu 'erken doğum' metaforuyla açıklayan uzmanlar şu düşünceyi öne sürüyor: "Yaz sezonu için uçuş programları tam olarak oluşturulmadı. Yüksek talep olacağına inanan, bu noktaya odaklanan tur operatörleri, Türkiye'ye dönük gereğinden faza bir uçak planlaması yapabilir. Bu da ileride fiyatlarda damping yaşanmasına ve otellerin çok daha ucuza satılmasına neden olabilir."
'RUSYA EN BÜYÜK PAZARIMIZ'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da "İçerisinde bulunduğumuz bu dönem, tur operatörlerinin uçak planlamasını yaptığı dönemler. O yüzden kaybı telafi edebilmek adına bu dönemlerde gelen pozitif haberler bizleri mutlu ediyor. Rusya Türkiye'nin en büyük pazarı ve Rusya'dan alacağımız payı arttırmamız gerekiyor. Onun için doğru ve emin adımlar atmalıyız. Gelen bu haberler bizleri oldukça rahatlatacaktır" dedi.

09 Ara 2016 - 21:16 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber