Ruslar keşif için Alanya'ya gelecek

50 yaş üstü 800 Rus turist, Alanya, Manavgat ve Kemer'de gayrimenkul almak için keşfe geliyor

AVRUPA ve İskandinav ülkelerinden sonra yaşlı Rus turistler de kışı geçirmek üzere Türkiye'yi tercih etmeye başladı. Yaşlı turistin Türkiye tercihinde, fiyat kadar uzun güneşlenme süresi de önemli rol oynuyor. Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi ve Moskova Rus-Türk Dostluk Grubu Başkanı Andrey Baranov, Moskova da havalar soğuyunca yaşlı turistlerin 40 günlüğüne Antalya'ya tatile geldiğini söyledi. Kışın Antalya bölgesinde açık olan konaklama tesislerinin Mısır ve İspanya'ya göre yüzde 50 ucuz olduğunu belirten Baranov, her şey dahil sistemiyle 6 haftalık tatil için bin 500 Euro'ya tatil yaptıklarını ifade etti. Yaşlı Ruslar için Antalya'nın iklim yapısının uygun olduğunu anlatan Baranov, yaşlı paralı Rus turistlerin 2 yıldır kışın İspanya, Mısır, Tunus, Hindistan ve Yunanistan yerine Türkiye'yi tercih ettiklerini kaydetti. Baranov, "Rusya'da havalar soğuk hava etkisini gösterince maddi durumu iyi olan yaşlılar tatil için Antalya'yı tercih ediyor. Kışı Antalya'da geçirmek isteyen 10 bin yaşlı Rus rezervasyon yaptırdı. Bunun dışında 50 yaş üstü 800 turist de Alanya, Manavgat ve Kemer'de gayrimenkul almak için ön araştırma yapmak üzere gelecek. Maddi durumu iyi olan Rus yaşlı turistlerde İskandinav ve Avrupalı turistler gibi kışın en az 40 gün Antalya'da kalmak istiyor. Yaşlı Ruslar kışın evden çıkmazken Antalya'da otel içi ve dışında farklı aktivitede bulunabiliyor" diye konuştu. Manavgat Kızılağaç Turizm Bölgesi Starlight Convention Center Otel Sahini Ünal Akpınar, konaklama tesislerinin yılın 12 ayı açık olduğunu kışın müşterilerinin yüzde 60'nı Rus turistlerin oluşturduğunu söyledi. Bölgeye kışın Rus turistlerin gelmesinde güneşli gün sayısının etkili olduğunu belirten Akpınar, kışın Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa ve Rusya'da evlerinden çıkamayan turistlerin Antalya'da güneşli havanın keyfini çıkardığını kaydetti. TATİL YAPAN YAŞLILARIN MADDİ DURUMU İYİ Alanya'da Rusça yeminli tercümanlık yapan Asım Baştuğ, son 2 yıldır Rus varlıklı yaşlı turistlerin Alman, İngiliz, Hollanda, Belçika, İngiliz ve Norveçli turistler gibi 6 hafta Antalya tatil yaptıklarını söyledi. Yaşlı Ruslar için Moskova ve St. Peterburg'ta kışın iklim şartlarının ağır olduğunun altını çizen Baştuğ, tatil yapan yaşlı turistlerin yüzde 90'nın maddi durumlarının iyi olduğunu söyledi. KIŞLARI ALANYA’DA GEÇİRİYORLAR İki yıldır 2 aylığına tatillerini Alanya'da bir otelde yaptıklarını belirten Rus emekli makine mühendisi Olen Vasin, 2 aylık konaklama masraflarının 4 bin 200 lira olduğunu söyledi. Ayaklarında kireçlenme olan eşinin kışı Alanya'da geçirince rahatladığını belirten Vasin, ülkesindeki soğuk havada eşinin ayak ağrılarının çok arttığını kaydetti.

#

15 Kas 2012 - 01:16 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ayhan pacacı - süper bir haber...antalyada 15 yı

ldır türizm otelcilik işi ile meşgulum...hep kış sezonundan şikayetciydim...bu haberle hepimiz adına yeni umutlar olacağı için mutluyum..memleketımız günesiyle havasıyla insanıyla harikadır bunları değerlendirmek...bizlerin elinde...mutluluğu uzaklarda aramayin...mutluluk çok yakinda kendi avuclarimizda...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 01:16

Çorum Haber