Ruslar bu yıl 'İspanya' dedi

Eylül ayı ile birlikte kitlesel deniz turizminin noktalandığı Rusya'da veriler açıklanmaya başlandı. Rusya’da Ocak-Eylül dönemine ilişkin dış turizm istatistikleri, sezonu “yasak” yüzünden kaybeden Türkiye’nin tahtını şimdilik İspanya’nın ele geçirdiğini gösterdi

RUSYATur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yayınlanan rapora göre, 9 aylık dönemde Rus tatilcilerin tercih listesinde İspanya birinci, Tayland ikinci, Güney Kıbrıs ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye ise listenin 4. sırasında kendisine yer buldu. 9 ayda Türkiye’ye giden turist sayısının 545 bin olduğu bildirildi. Bu, geçen yılın aynı döneminde kıyasla yüzde 83,5’lik düşüş anlamına geliyor. Turist sayısı İspanya’da yüzde 3, Tayland’da yüzde 21, Kıbrıs’ta yüzde 44 arttı. Kıbrıs’a giden turist sayısı ise 670 bini aştı. Listede ilk 10’da yer alan diğer ülkeler Bulgaristan, Karadağ, Vietnam, Hırvatistan, Dominik ve Endonezya olarak sıralandı. Turist sayısı azalan ülkeler ise Almanya, Çekoslovakya, Finlandiya, Avusturya ve Polonya olarak açıklandı.

07 Ara 2016 - 19:28 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber