Rus ve Alman turist akın etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı 2001'den bu yana yüzde 563 arttı

 GEÇTİĞİMİZ yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl ilk altı ayda 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti. Türkiye'yi ziyaret eden Rusların yüzde 78'i Antalya'ya, yüzde 14'ü ise İstanbul'a geldi.

ALMANLARIN TAHTINI ALDILAR

Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülke 5 milyon 41 binle Almanya olmuştu. Bu yıl ise Rusya'nın ardından ikinci sırada yer alan Almanya'dan yılın ilk yarısında 1,9 milyon turist Türkiye'ye geldi.

SENEYE GÖZDE MİSAFİRLER OLACAKLAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye'nin yürüttüğü tanıtım çalışmalarıyla Rus ve Alman turistlerin 2015'te de gözde destinasyonu olmaya devam edeceğini belirtti. Önal, yaptığı açıklamada, bölgede ve komşu ülkelerde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen turizmde marka değerini yükseltecek adımlar atılmasının Türkiye'yi, 2023 turizm hedeflerine emin adımlarla yaklaştırdığını söyledi.

"RUSYA VE ALMANYA GÖZBEBEĞİMİZ"

Türkiye'nin 2015 turizm sezonu beklentilerine değinen Önal, Rusya ve Almanya pazarından gelecek ziyaretçilerin ilk sırayı alacağını öngördüklerini anlattı. "Rusya ile Almanya her zaman bizim göz bebeğimiz" diyen Önal, Rusya ile Türkiye arasında hem tarihi geçmiş hem de geliştirilen yakın ilişkiler olduğunu söyledi.

'TÜRKİYE RUSYA'DA BİR FENOMEN'

Rusya'yı ve bu ülkeden gelen misafirleri önemsediklerini ifade eden Önal, "Türkiye Rusya'da bir fenomen. Türkiye'ye, Antalya'ya gelmek, Türkiye'de tatil geçirmek Ruslar için bir fenomen. Rusya'da tatil için akla gelen ilk ülkeyiz" diye konuştu. Önal, Kırım ve Ukrayna'daki gelişmelerin Rusya'dan turist gelişini engelleyeceği yönündeki endişelerle ilgili de "Rusya'dan turist akışında bir azalma olmaz. Rusya ile ilişkilerimiz çok sağlam. Rus halkı ile Türk halkı birbirini iyi anlayabilen komşu halklar. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var. Turizm ticari bir faaliyet gibi görünmekle beraber toplumsal bir olay. Onlar Türkiye'yi seviyor, tatillerini burada geçirmek istiyor ve bizler de onlara çok iyi bir hizmet sunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Alman pazarında bir düşüş olmadığını söyleyen Önal, "Alman pazarı bizim en sağlam pazarımız ve turizm sektörünün de amiral gemisidir" ifadesini kullandı. Önal, Türkiye'nin Almanya ile turizmde önemli atılımlar yaptığını, Alman turizm sektörünün de Türkiye ile geliştiğini dile getirdi.

21 Ağu 2014 - 09:40 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber