"Rus turistler bu yıl erken gelecek"

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, normalde yoğun olarak yüksek sezon olan haziran, temmuz ve ağustos aylarında gelen Rus turistlerin bu yıl erken geleceğini belirterek, "Avrupa turizminin gelişmesi için de tanıtım ve imaj çalışması yürütüyoruz." dedi

YAĞCI yaptığı açıklamada, Avrupalı turistin en fazla  rezervasyon yaptığı dönemin ocak, şubat ve mart ayları olduğunu belirterek,  özellikle son dönemde bölgede yaşanan sıkıntılar yüzünden Avrupalı turistin  eğilimlerinde, tüketici alışkanlıklarında birtakım değişiklikler olduğunu  söyledi.
 
Avrupalı turistlerde, erken rezervasyonlarda biraz daha bekleyip, son  dakika rezervasyonlarla tatillerini rezerve etmek alışkanlığına dönüşen bir  eğilim olduğunu dile getiren Yağcı, bu yıl böyle bir sezon yaşayacaklarını ifade  etti.
 
Yağcı, Avrupa turizminin gelişmesi için tanıtım ve imaj çalışmaları  yürüttüklerini, bunun birinci ayağının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından  yapıldığını anlattı.
 
AKTOB olarak sivil toplum örgütleriyle kamu özel sektör işbirliği  modelinde önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yağcı, "Fuarlara katılıyoruz,  saha çalışmaları yapıyoruz ve tanıtım çalışmalarımızı şekillendiriyoruz.  Bakanlıktan ayrılan bütçeyle bu çalışmalar yürütülüyor." diye konuştu.
 
"Rus turist sayısı, 2 ila 4 milyon arasında şekillenecek"
 
Geçen yıl Rus turistin çok az olduğu bir sezon yaşadıklarına değinen  Yağcı, erken rezervasyonlardaki ilk verilere göre Rusya'dan ciddi artış  yaşandığını söyledi.
 
Bu trendin devam edeceğine dikkati çeken Yağcı, Rus turistin  Antalya'yı, Türkiye'yi özlediği bir dönem olduğunu, bunun da olumlu gelişmeler  yaşanmasına katkı sunduğunu vurguladı.
 
Yağcı, Rus turistin potansiyelinin çok fazla olduğunu belirterek,  2014-2015 sezonunda Türkiye'de 4,5 milyonları aşan Rus turistin ağırladığını ve  bu rakamın Antalya için 4 milyonlara yaklaştığını hatırlattı.
 
Dolayısıyla Rusya'da önemli bir potansiyel olduğuna dikkati çeken  Yağcı, şöyle devam etti:
 
"2017 için bu rakamların ne şekilde şekilleneceğini şimdiden söylemek  zor fakat potansiyel yüksek. Bu rakamın 2 ila 4 milyon arasında bir noktada  şekilleneceğini düşünüyorum. Rus turistler, normalde yüksek sezon dediğimiz  haziran, temmuz, ağustos aylarında yoğun olarak gelir. Ancak bu yıl Rus turistler  nisan ayında Türkiye ve Antalya'ya yoğun şekilde tatil anlamında geleceğini  öngörebiliyoruz. Bu yıl erken gelecekler. Keza kış aylarında da Rusların,  Antalya'yı tatil yapma konusunda destinasyon olarak gördüklerine bu sene şahit  oluyoruz."
 
"Mayısta ciddi bir rezervasyon akışı olacak"
 
AKTOB Başkanı Yağcı, Rus turistlerin bu yıl nisan ayında gelmesini  beklediklerini vurgulayarak, mayıs ayında Rusların bayramları olduğu için ciddi  bir rezervasyon akışı olacağını ifade etti.
 
Özellikle son dönemde istihdama yönelik hükümet tarafından çok ciddi  bir destek paketi açıklandığını ve bunu çok olumlu bulduklarını anlatan Yağcı,  "Bu noktada artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Türkiye'de hem kamu kesimi hem  kamuoyu, son derece turizmin öneminin farkına varmış, algılamış durumda.  Gerçekten turizm çok önemli bir sektör, bu noktada verilen destekleri çok olumlu  buluyoruz." dedi.
 
Yağcı, turizme bakış açısı, turizm vizyonu ve Türkiye'nin bir turizm  ülkesi olduğu yönündeki algının önemli olduğunu ve bu konuda her türlü desteğin  verileceğini ön görebildiklerini söyledi.
 
2016'da yaşanan kötü olaylardan, bölgede gelişen olaylar yüzünden  turizmde düşüş olduğunu kaydeden Yağcı, "2017 yılı turizmde büyüme yılı olacak.  2017 yılı turizm için çok önemli bir yıl. Çünkü bizim tarihimizde turizmde iki  yıl üst üste düşüşün olduğu bir dönem olmamıştır." diye konuştu.
 

27 Şub 2017 - 11:20 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber