Rus turist İspanyol turizmciyi de güldürmedi

Bu yıl Türkiye ve Mısır destinasyonlarının kapalı olmasından dolayı İspanya'ya giden Rus turist sayısında ciddi artış beklentisi gerçekleşmedi

EN büyük iki destiasyonu olan Türkiye ve Mısır'a bu yaz gidemeyen Ruslar, beklenenin aksine İspanya'ya da çok fazla rağbet göstermedi. İspanyol İstatistik Kurumu'nun açıkladığı rakamlara göre, yılın 8 aylık diliminde İspanya'ya giden Rusların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 1.1 oranında artış gösterdi.
8 AYDA İSPANYA'YA 713 BİN RUS TURİST GİTTİ
İspanyol turizm otoriteleri ise 2016 rakamlarının ''bir toparlanma'' anlamına geldiği görüşünde. Yılın 8 aylık diliminde 713 bin Rus turisti ağırlayan İspanya, önümüzdeki yıllarda Rusya pazarından istikrarlı bir büyüme bekliyor. Rus tur operatörleri de benzer görüşü savunarak, ''Rus turistler İspanya'da sahil turizmine ve şehir kaçamaklarına ilgi gösteriyor.'' diyorlar.
TUI RUSYA: TÜRKİYE VE MISIR KAPALI OLDUĞU İÇİN...
Konuya ilişkin olarak değerlendirme yapan TUI Rusya; İspanya'nın Costa Brava, Costa Dorada, Mayorca sbölgelerine dönük atışlarda yüzde 15 artış kaydettiğini belirtti. Şirket yetkililerine göre, Mısır ve özellikle de Türkiye destinasyonunun kapalı olması nedeniyle bu bölgelere olan talepte büyüme gerçekleşti. TUI Rusya, ''Yüksek sezonda iyi bir satış derinliğine ulaşıldı. Turlar ortalama 10 gecelemeli yapıldı. Kişi başına ortalama paket tur fiyatı ise 700 euro civarında oldu.'' dedi.
''RUSLAR İÇİN AVRUPA'NIN EN İDEAL ÜLKESİ İSPANYA''
BSI Group Avrupa Müdürü Katerina Kamenev ise, gerek uçuş mesafesi, gerek turizm kapasitesi ve gerekse fiyatları ile İspanya'nın Ruslar için Avrupa'daki en uygun destinasyon olduğunu söylüyor. Yüksek sezonda İspanya'ya dönük satışlarda 1-1.5 ay boyunca iyi bir derinlik oluştuğuna dikkat çeken Kamanev, ortalama tur fiyatlarının ise (7 gece konaklamalı ve kısa bir şehir turu dahil) 1.075 euro olduğunu açıkladı.
''3-4 HAFTA BOYUNCA İYİ BİR SATIŞ DERİNLİĞİ OLUŞTU''
Rusya pazarının İspanya'daki durumuna ilişkin bir değerlendirme de İspanyol seyahat şirketi Pac Group'un Genel Müdürü Svetlana Kaloshin'den geldi. 3-4 hafta boyunca satış derinliği oluştuğuna dikkat çeken Kaloshin, geçen yılın aynı dönemine kıyasla Rusya'da yüzde 26 artış yakaladıklarını anlattı. Kaloshin ayrıca, tur paketlerinin ortalama süresinin 8 gün, fiyatının ise 750-900 euro arasında olduğunu açıkladı.

28 Eki 2016 - 18:30 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber