Rus beklentisi boşa mı çıkacak?

2016 yılında Mısır ve Türkiye'nin Rus tatilciye kapalı olmasından dolayı iç turizmde önemli bir büyüme yakalayan Rusya, bu ivmeyi devam ettirmek için harekete geçti. Rus yetkililer, iç pazarı desteklemek adına teşvikler verecek

RUSYA'NIN önemli turizm merkezlerinden Soçi'de 5 Ocak turizmcilerle bir araya gelen Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Kültür Bakanlığı'na iç turizmin desteklenmesi için tur operatörlerinin sübvanse edilmesi talimatını vermişti. Kültür Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı da talimat üzerine çalışma başlattı. Alınan kararla, düşük sezonda Rusya'nın turizm destinasyonlarına ek turist getirilmesi hedefleniyor.
'HER 5 TURİST 1 TANE SÜREKLİ İSTİHDAM ANLAMINA GELİYOR'
Rus Kültür Bakanlığı konuyla ilgili olarak, "Ekonomi Bakanlığı ilk başta planı uygulanabilir bulmadı ve böyle bir sübvansiyonu finanse etmenin zor olduğunu belirtti. Bu nedenle biz de farklı bir şekilde hareket ederek turizm gelirinin Rusya'nın büyümesine koyduğu niteliksel katkıyı ispatladık. Ülkeye gelen her 5 turist, 1 kişi için sürekli istihdam anlamına geliyor. Dahası, satılan her paket turun yüzde 20'si ülke ekonomisine vergi olarak geri dönüyor" değerlendirmesini yaptı.
İÇ TURİZMİ DESTEKLEMEK İÇİN 5 TEMEL ADIM ATILACAK
Rusya'da turizmin desteklenmesi için atılacak 5 temel adım ise şu şekilde sıralandı:
1. Gerekli yasal düzenlemeleri yaparak iç turizmi Rus vatandaşları için ulaşılabilir kılmak,
2. İç turizm yapan tur operatörlerinin direkt olarak finanse edilmesi,
3. Sübvansiyonlarla paket tur fiyatlarının aşağı çekilmesini sağlamak,
4. Rusya'da turizm altyapısını geliştirmeye dönük yatırımlar yapmak,
5. Rus turizm ürünlerinin tanıtım ve pazarlamasını desteklemek.
TURİZMCİLERİN RUS BEKLENTİSİ HAYAL Mİ?
Öte yandan Rusların en çok tercih ettiği Alanya başta olmak üzere Akdeniz sahil bandında bir çok turistik tesis zor bir sezon geçirmişti. Rus pazarını 2015'te düşüşle, 2016'yı ise neredeyse tamamen kaybeden tesislerin bir çoğu açılmamış ya da önceki yıllara oranla daha az personelle hizmet vermişti. Bu da Türkiye ekonomisine hem gelir hem de istihdam kaybı olarak yansımıştı. Rusya kanadında çıkan iç pazar haberleri ise turizmcilerin kafalarında soru işaretleri oluşturdu. Bu süreçte ise 2015 yılında 300 bin Rus turisti ağırlayan İspanya, 2016 yılında 1 milyona yakın Rus turisti ağırladı. Bir nevi İspanya, Türkiye'nin tahtına oturmuş oldu.

18 Oca 2017 - 00:02 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber