RTE 'Dostum' dedi talep arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus resmi kanalı Rossiya-l televizyonuna verdiği demeçte, Rusya ile ilişkiler konusunda 'Dostum Putin'e teşekkür ederim" dedi, Rusya'da Türk tatili adeta patladı

Haber: Yasin ARAZ
CUMHURBAŞKANI
Recep Tayyip Erdoğan, Rus resmi kanalıRossiya-l'de Mihail Gusman'ın sunduğu Formula Vlasti programına önceki akşam konuk oldu. Erdoğan, Rus resmi kanalı Rossiya-l'deki programda iki ülke arasında yaşananlardan ve gelecek ile ilgili çalışmalarından bahsetti. Erdoğan'ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e 'Dostum' demesi, Rusya'daki internet sitelerindeki aramalarda ve tur operatörlerinin rezervasyonlarında bir anda patlama yaşattı.
'TURİZMDE İŞBİRLİĞİ ARTACAK'
Erdoğan, Rus kanalında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Türk ve Rus halklarımızın en çok kaynaştığı alan turizmdir. Fakat bu alanda uzun bir ara verildi. Geçen yıl Rus turist sayısı fiiliyatta lider sayısına yaklaşmıştı. Bu yıl belki lider sayı olarak Almanları da geride bırakabilirdi. Ama ben inanıyorum ki gelecek dönemde turizmdeki işbirliğimiz artacak. Tabii bunun yanında akrabalık bağları da artıyor.
'SAHİLLERİMİZ ÇOK GÜVENLİ'
Şu anda Türkiye'de, özellikle tatil bölgelerimizde hiçbir sorun yok. Güvenlik konusunda gereken tüm önlemleri alıyoruz. Gelecekte de bunları yapacağız. Dolayısıyla endişelenecek bir durum yok. Şu anda sahillerimiz güvenli ve Rus turistleri bekliyor. Fakat sadece deniz tatili değil, aynı zamanda da bizim inanç, kültür, sağlık turizm, golf ve dağ turizmi gibi alanlarımız da var.
'24 KASIM TALİHSİZ BİR OLAY'
24 Kasım'daki uçak düşürme olayı çok talihsiz bir olaydı. Rus pilotun ölümüne neden olan kişi şu an cezaevinde. Soruşturma sürüyor. Sorumlu olanlar gerekli yaptırımlarla cezalandırılacaklar. Dostum Putin 15 Temmuz'un ertesinde beni arayıp darbeye karşı olduğunu söyledi, ilkesel tutumu için teşekkür ederim. Her liderin bu tutumu sergilemesi gerekir. Ama Avrupa'dan birçok lider bunun tam aksi yönde tavır aldı. Bu, ülkelerimizin birbirine bağlılığının bir göstergesidir. Türkiye ve Rusya her zaman kardeş iki ülke olmuştur."
TÜRKİYE ARAMASI İKİYE KATLADI
Erdoğan'ın Rus kanalında yaptığı bu açıklamaların ardından Rusya internet tarayıcılarındaki 'Türkiye tatili' şeklinde aramalar ikiye katladı. Buna ilaveten tur operatörlerine de birçok telefon ve online talep geldiği belirtildi. 2016 yılında yok denecek kadar az olan bu talebin, 2017 yılında en kötü ihtimalle düşüşün yaşanmaya başladığı 2015 dönemine ulaşabileceği belirtildi.
'SICAK İLİŞKİLER BOZULMAMALI'
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, yaşanan gelişmelerin sektör açısından hayli sevindirici olduğunu, ilişkilerin bozulmaması durumunda Rus pazarının rahatlıkla toplanabileceğini söyledi. Çavuşoğlu, "Rusya ile ilişkilerimiz geçtiğimiz yıla kadar her zaman iyi ve güzel bir biçimde ilerledi. Geçtiğimiz yıl talihsiz bir olay yaşadık ama şimdi hepsi geride kalıyor. Rusya Türkiye için önemli bir pazar. Tarım, ticaret, inşaat, emlak, turizm her alanda ikili ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Bu alanlarda sıkıntı yaşamamak adına hoşgörülü bir biçimde ilişkilerimizi devam ettirmeliyiz" dedi.
'2016 YILI FELAKET OLDU'
"Sektörün bundan sonraki zorlukları aşması zor olur" diyen Çavuşoğlu, "Rusya ile uçak krizi yaşanmadan önce 2015'te zor bir sezonun bizi beklediğini söylemiştik, nitekim de öyle oldu. 2016 öncesinde de uçak krizini yaşadık tam bir felaket oldu. Son zamanda iki ülkenin arası düzelmeye başladı. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Umuyoruz ki arada kalan ufak problemler de kalkar, rahat bir nefes alırız" diye konuştu.

24 Eki 2016 - 20:03 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber