Rehberler günü kutlandı

ANTALYA Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal, tüm turist rehberleri ve turizm camiasının Dünya Rehberler Günü'nü kutladı.

ARO Başkanı Hasan Uysal ve oda mensupları, Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. Törende konuşan Uysal, turizmin dış ticaret açığının kapatılması ve işsizliğin önlenmesine olan katkısı ile lokomotif sektörlerden biri haline geldiğini belirterek, turist rehberleri olarak turizmin daha ileri gitmesini sağlamak için tüm güçleriyle çalışacaklarını bildirdi. Turist rehberlerine daha iyi bir yaşam sağlanması için çalışmalar yürüteceklerini belirten Uysal, tarihi, kültürel, doğal potansiyeli, mevcut tesisleri ve kalifiye insan kaynağıyla Türkiye'nin dünya çapındaki pazarda turizmde rekabet edebilir bir güce sahip olduğu inancının artarak devam ettiğini kaydetti. Uysal, Antalya Rehberler Odası tarafından verilen geleneksel Turizm Ödülleri'nin bu yıl İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Akın Aksu, ARO eski Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özbuldu, Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Mesut Yavuz, Suna İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Kayhan Dörtlük'e verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi. Uysal, “Dünya Rehberler Günü, tüm profesyonel turist rehberleri ve turizm camiasına kutlu olsun” dedi.

#

22 Şub 2010 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber