Polonyalı turistin ilk tercihi Türkiye

Polonyalı turistler, tatil yapmada dünya birinci sırada Türkiye'yi tercih ediyor

GTI Poland Turizm Seyahat Acentesi İngilizce ve Lehçe dilleri turist rehberleri Side Antik Kent'in Varşova'da tanıtımı için Apollon Tapınağı ve tarihi Roma Anıtsal Kütüphane'de fotoğraf çekimi yaptı. Arkeoloji turizmi uzmanı profesyonel turist rehberi Aga Chmielewska ile Magdalena Komendant tanıtımlarda Antalya'nın simgesi portakal ile Side'nin simgesi narı kullandı. Profesyonel turist rehberi Magdalena Komendant, Varşova'da 2 bin Polonyalı turist üzerinde yaptıkları ankette yüzde 90'nın Türkiye'de tatil yapmaktan memnun olduğunu belirtti. Türkiye'ye Polonyalı turistlerin yüzde 90'ının tatil için tercihinin Kapadokya bölgesi, Denizli Pamukkale, Muğla'nın Bodrum, Marmaris, Fethiye ilçeleriyle Antalya'nın Alanya, Manavgat, Kemer, Kundu, Belek ve Side beldesi olduğunu söyledi. Magdalena Komendant, "Polonyalı turistler tatil yapmada Türkiye'yi çok seviyor. Türkiye'ye gelen Polonyalı turistler denize girmenin yanında Manavgat Irmağı'nda bot turu, Köprülü Kanyon'da rafting ve Side Antik Kent'te arkeolojik tura çıkmayı çok seviyor. Bu yıl Side'de arkeoloji turlarına ağırlık vereceğiz. Entelektüel Polonyalılar kültür ve arkeoloji turuna ilgi duyuyor. Polonyalılar Türkiye dışında Mısır, Tunus, Yunanistan ve İspanya'ya tatile gidiyor. Polonya orta sınıfı ise genelde tatil tercihlerini Türkiye'de yana kullanıyor." diye konuştu. Polonyalı Müslüman turist rehberi olduğunu belirten Aga Chmielewska, Polonyalıların Türkiye'de tatil yapmada cazip olmasında en önemli etkenin Türk insanının misafirperverliği ve güler yüzlülüğü olduğunu vurguladı. Antalya bölgesine gelen Varşovalıların büyük bir kısmının Alanya ve Kemer'de tatil yaptığını belirten Aga Chmielewska, Müslüman Polonyalıların da Helenistik, Roma, Bizans eserleri yanı sıra Anadolu Selçuklu Devleti ile Osmanlı eserlerine de ilgi duyduklarını ifade etti. Chmielewska, Side Antik Kent'inde yavaş yavaş cazip alan olmaya başladığını belirtti. Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO)'nun 2009 Yılı Müşteri Analizi Raporu'na göre Antalya'ya gelen 9 milyon turistin yüzde 3'ünü Polonyalılar oluşturuyor.

#

03 May 2010 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber