'Polonya'da ilgi görüyoruz'

TT Warsaw Fuarı'nda bulunan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu "Alanya, Polonya pazarında büyük ilgi gören bir destinasyon. 2017'de ötelenen beklentilerimize ulaşacağız" dedi

POLONYA'NIN Başkenti Varşova'da bu yıl 25. kez kapılarını ziyaretçilerine açan TT Warsaw Fuarı'nda 2017 için tanıtım çalışmalarına devam eden Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Turizm Bakanlığı'nın açtığı 250 metrekarelik stant içerisinde faaliyetlerini sürdürüyor. ALTAV adına fuara katılan Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, ikinci gün izlenimlerini aktarırken, Polonya pazarında 2017 yılından itibaren başlayarak her yıl yükselen bir ivme yakalayacaklarını söyledi.
'YILMADAN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ'
Dahaoğlu, şöyle konuştu: “Bugün fuarın ikinci gününü gerçekleştirdik. İlk gün profesyonellere açık olan fuar bugün halka açık olarak gerçekleşti. Genç, yaşlı, öğrenci, işçi, herkes ilgi duyuyor. Alanya'ya gelenler ise bir daha gelmek istediğini söylüyor. Alanya standını görünce mutlu olan insanlar var. Stantta Alanya'da yaşayan bir Polonyalıyı da görevli olarak bulunduruyoruz. Onun da ciddi katkıları oluyor. Alanya'da yaşadığı için daha iyi iletişim kurup ziyaretçilerin kafasındaki soru işaretlerini de giderebiliyor. Biz hiç biz zaman vazgeçmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Umuyoruz ki bu emeklerimizin de meyvesini toplayacağız ve güzel bir sezon geçireceğiz.
'ALMAN MEDYASI BASKI KURUYOR'
Alanya herkesin beğendiği bir şehir. Bunu da gelen misafirlerden duyuyoruz. Ülkenin biraz durulması gerekiyor. Bir kaç gündür ne yazık ki terör olayları yine arttı. Alman basını başta olmak üzere bu tip durumlar ciddi algılar oluşturuyor. Özellikle Alman basını çok etkin. Almanya'da çıkan bir haber bırakın Polonya'yı bütün Avrupa'yı etkisi altına alabiliyor. Şu an sağladığımız ilgiyi tur operatörleri ve seyahat acentalarıyla da sağlayabilirsek Alanya'ya daha fazla turist getiremememiz için hiç bir neden yok. Beklentilerin üzerine dahi çıkabiliriz. Yeter ki çalışmaya devam edelim.”
'TÜRKİYE'NİN OLUMSUZ İMAJI VAR'
Türkiye Polonya Büyükelçiliği Tanıtma Genel Müdürlüğü'nde Kuzey-Orta Avrupa Daire Başkanı Onur Gözet ve Varşova Turizm Ataşeliği Büro Sorumlusu Volkan Akgül de, “2017'de faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu noktada Polonyalı tur operatörlerinin ve acentaların Türkiye'de ağırlanması gibi durumlar söz konusu olacak. Antalya'yı, Alanya'yı bu konuda öne çıkaracağız. Tur operatörlerinin desteklenmesi yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye algısını bu olumsuz havadan daha olumlu bir havaya taşımak istiyoruz. Tur operatörleri Türkiye ile çalışmak istiyor ama algı iyi değil. Kapasitelerini yükseltmek istiyorlar. Türkiye'ye gelen biliyor.
'1 MİLYON HAYAL DEĞİL'
Türkiye hakkında doğru karar verebilen, müşteri ile doğrudan iletişim kuran doğru isimleri Türkiye'de ağırlamamız gerekiyor. Türkiye'yi objektif olarak görebilecek satış temsilcisiyle birebir bunu yapmamız gerekiyor. Bu yıl buna yoğunlaşacağız. En temele kadar ineceğiz. Wezyr ve Itaka gibi büyük tur operatörleriyle iletişim halindeyiz. TUI ve Neckermann'la da irtibat sürüyor. Bu iletişimimizi geliştirmek istiyoruz. Bu yıl Polonya'dan Türkiye'ye hedeflenen turist sayısı 800 bin hatta 1 milyon dolaylarındaydı. Ancak önce Rusya ile yaşanan uçak krizi, daha sonrasında darbe girişimiyle ülke karmaşık bir hal aldı. Bu sorunlar yaşanmasa bu rakamlara ulaşmak hayal değildi.
'PİŞMAN OLDULAR'
Polonya Büyükelçimiz Tunç Üğdül'ün, Polonya Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı seyahat uyarılarını kaldırtma noktasında çok ciddi çalışmaları var. Bu sorunları aşıp geride bıraktığımız takdirde 2016'da ulaşamadığımız rakamlara 2017'de ulaşacağımızdan hiç şüphe yok. Maksimum 1-2 yıl içerisinde Polonya pazarı eski ivmesini yakalar ve her geçen yıl üzerine koyarak ilerlemeye devam eder. Bu yıl tüm gücümüzle devlet olarak kaynaklarımızı geliştirerek, kamuoyuna daha olumlu mesajlar vererek, sektörle işbirliği yaparak güçlenmek istiyoruz. Türkiye'yi çok seviyorlar. Polonya halkı bu olaylardan dolayı dışarı çıkmayı çok istemedi. Yurt dışına çıkmayan ve Polonya'da kalanlardan hep aynı şikayetleri aldık. ‘Keşke Türkiye'ye gitseydik’ yönünde konuşmalar dinledik. Çünkü para, kalite ve hizmet anlamında Türkiye'nin avantajı çok fazla. Ayrıca bu sadece Polonya için değil, İspanya'ya, İtalya'ya, Fransa'ya gidenler için de böyle.
'TUR OPERATÖRLERİ ALANYA'YA GELECEK'
Polonya'nın Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) benzer PIT adında bir yapılanması var. Onların Türkiye'de genel kurulunu yapacağız. Antalya olarak yönlendirmiştik, Alanya'yı da tavsiye ettik. Tek istedikleri orada ağırlanmak. Geçtiğimiz yıl düşünmüştük ama olmamıştı. Mart-nisan gibi yapacağız. Alanya için güzel bir referans olur. Çünkü Polonya'daki bütün tur operatörleri katılacak. 150 kadar tur operatörü yer alacak.
'ALANYA GASTRONOMİYLE TANITILACAK'
Polonya'da, gastronomi tanıtım çalışması yapan bir ekip de var. Bir ülkeye gidiyor ve 3 gün orada konaklıyorlar. İlk gün orada yemek yapıyor ve geri kalan 2 gün boyunca şehri gezip tanıtıyorlar. 3 kişilik bir ekip ve milyonlara ulaşıyorlar. Geliyor, 'Alanya'nın böyle bir yemeği var' diyor ve çekip anlatıyor. Bunu Gaziantep'le yapacaktık ama olmamıştı. Alanya ile yapabiliriz. Çok etkili bir çalışma olur ve Alanya için gerçekleştirmeyi çok isteriz" şeklinde konuştular.

25 Kas 2016 - 21:38 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber