Pansiyonculuk ve apart otelcilik mazi oldu

Turizm sektörünün lokomotif dallarından pansiyonculuk ve apart otelcilik, tarihe karışıyor. Son yıllarda yıldızlı otellerde yaygın bir şekilde uygulanan 'Her Şey Dahil' (HD) sistemi pansiyonculuk ve apart otelciliğin sonunu getirdi. Alanya Pansiyoncular, Otelciler, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Yeni Alanya'ya konuştu

- Merve KAYA
ALANYA
Pansiyoncular, Otelciler, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci Yeni Alanya'ya konuştu. Değirmenci, ilçede bulunan 318 apart otel ve pansiyonun yüzde 10'unun kapandığını, kimisinin ise daireye dönüştürülerek kiraya verildiğini söyledi. Pansiyonculuk sektörünün giderek kaybolmasında büyük otellerin çoğalması ve HD'nin yaygınlaşmasının çok büyük etkisi olduğunu kaydeden Değirmenci, dış ülkelerden gelen turistlerin çoğunun bu sistemi uygulayan otelleri tercih ettiğinin altını çizdi. Yalnızca İskandinav ülkelerden gelen turistlerin apart otelleri tercih ettiğini belirten Değirmenci,'Bazı tur firmalarının çökmesiyle İskandinav pazarında da bir gerileme yaşandı. Bu durum İskandinav pazarında dengeleri bozdu. Pansiyonu tercih eden İskandinav turistler, ülkeye gelmeyince sektöre talep daha da azaldı. Bu ve bunun gibi sorunlar, pansiyonculuk sektörünü geri plana atarak, sektörün sonunu hazırladı.' diye konuştu. Dengelerin alt üst olması ile birlikte toplu satışların yaşandığını anlatan Değirmenci, "Birçok turizm işletmecisi, pansiyonunu satmasına rağmen bu durum pansiyona olan talep azlığını değiştirmedi. Ayrıca pansiyon fiyatlarımıza 4 yıldır zam yapmıyoruz. HD'de de fiyatlar düşüyor. Buna rağmen rekabet etmeye çalışıyoruz. Türkiye'deki tatil beldelerinde yaklaşık son 10 yıldır yıldızlı otellerin uygulamaya başladığı 'Her Şey Dahil' sistemi, müşteri için son derece avantajlı bir sistem zira tatil paketini satın alan turist, uçak biletleri, konaklama ücreti ve günde 3 öğün yemek ücreti de dahil olmak üzere hepsini aradan çıkartıyor. Bu sistemle tatile çıkan bir kişi, ekstra hiçbir şekilde para harcamadan tatilini tamamlayarak ülkesine dönebiliyor. Pansiyonculuğu HD sistemi çökertti" dedi.

16 Ağu 2014 - 18:13 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

yerli malı... - o zaman siz de yerli turiste yönelin... bir zamanlar beğenmediğiniz yerli turistlere belki bir gün ihtiyacınız olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 18:13

Çorum Haber