Otel sahipleri dikkat!

Çevre izni almayan işletmelere 2013 yılı sonuna kadar 40 bin lira ile 1.6 milyon lira arasında ceza kesilecek

ÇEVRE izni almayan işletmelere 2013 yılı sonuna kadar 40 bin lira ile 1.6 milyon lira arasında ceza kesilecek. Antalya'da sadece 314 geçici faaliyet belgesi ve 240 çevre izni ve lisansı verildi

Çevre izni almayan işletmelere 2013 yılı sonuna kadar 40 bin lira ile 1.6 milyon lira arasında ceza kesilecek. Türkiye genelinde bu kapsama giren 160 bin firma tespit edilirken, başvuru yapan firma sayısı ise 9 binde kaldı. Antalya'da ise Çevre Kanununca Alınması Gereken izin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik 1 Nisan 2010 tarihinde yürürlüğe girdiğinden beri, 314 geçici faaliyet belgesi ve 240 çevre izni ve lisansı verildi.
İDARİ CEZA UYGULANACAK
Hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı, derin deniz deşarjı, tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içiren faaliyetler için çevre izni alması gerekiyor. Antalya'da bu kapsama oteller de giriyor. Arıtma tesisi olan ve kentsel atık su arıtma tesisine bağlı olmayan oteller, belgeyi almak zorunda. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 31 Aralık 2013 tarihine kadar çevre izni için başvuru yapan firmalara idari para cezası ve faaliyet durdurma içeren yaptırım uygulanmayacağı açıklandı. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren ise idari cezalar uygulanacak. İşletmeler Çevrimiçi Çevre İzinleri portalından sorgulanacak. İzni olmayan işletmeler hakkında gerekli denetimler yapılarak, izin ve lisans almaları sağlanacak

20 Ağu 2013 - 17:33 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber