Ormanlık alana giriş yasağı 1 Haziran'da

Antalya'da orman yangınlarıyla etkin mücadele kapsamında 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında bazı ormanlık alanlara giriş ve çıkış yasaklandı

ANTALYA'DA orman yangınlarıyla mücadele amacıyla 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında bazı ormanlara giriş-çıkışlar yasaklandı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığındaki Antalya Yangınla Mücadele Komisyonu, ormanların korunması ve çıkan yangınların süratle söndürülmesi amacıyla etkin önlemler aldı. 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında uygulanacak kararlara göre, bu tarihler arasında anız yakılması yasaklanacak ve anız yangını failleri güvenlik kuvvetleri vasıtasıyla seri bir şekilde bulunacak. Köy muhtarlıklarınca uyarılacak vatandaşlardan anız yakmaya devam edenler hakkında cezai müeyyideler uygulanacak. Olası yangınlarda DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi, belediyeler ve diğer kurumlar ile iş makinelerine sahip kişiler, talep halinde mevcut pikap, kamyon, iş makineleri, su tankları ve arazözlerini Orman Bölge Müdürlüğünün emrine verecekler. Kırsal alanda çalışan biçer döverler dahil tüm araçlarda yangın söndürme tüpleri ve su bidonları bulundurulacak. Müftülüklerce camilerde orman yangınlarıyla ilgili hutbeler okunacak. ''YANGINA GİDER'' LEVHASI Orman yangını çıkması durumunda olay mahalline intikal edecek birliklerin sevki için yangına gidilecek ana güzergahlardan ayrılan sapaklara ve orman içindeki yollara, Orman İşletme Müdürlüğünce, ''Yangına Gider'' levhaları konulacak. Önemli sapaklara orman memurları bırakılacak ve yangın toplanma yerine ulaşımlar temin edilecek. Yangın çıkmasına neden olabilecek çöplükler tespit edilerek ilgili belediyeler uyarılacak. Havai fişekler, valilikçe belirlenen alanlarda atılabilecek. ORMANLARA GİRİŞLER YASAK Antalya Valiliği orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında giriş-çıkışların yasaklandığı orman alanları ise şöyle: Antalya merkez: Düzlerçamı Asar Ormanı, Düzlerçamı Av Koruma Sahası, Güzeloba Ormanı Akseki: Murtiçi Geriş Ormanı, Giden Gelmez Ormanları, Üzümdere Av Koruma Sahası Serik: Gebiz Ormanları, Karabük-Akbaş Ormanları Manavgat: İkizpınar, Taşağıl, Gülen, Sazlıçeşme ormanları Gündoğmuş: Çürük ve Güzelbağ ormanları Alanya: Kargı, Dim, Alanya, Demirtaş ve Alara ormanları ile Dimçayı Av Koruma Sahası Kaş: Sualdığı, Aykırıçay, Lengüme Gazipaşa, Kumluca, Kemer ve Finike ormanları.

#

01 Nis 2010 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber