Ören yerlerinin devrine başlandı

Demre'deki Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti işletmesi Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TÜRSAB) devredildi. Sırada Alanya Kalesi de var

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nca geçen yıl yapılan ihaleyle Türkiye'deki 50 ören yerinin modernizasyonu ve bilet gelirlerinin bakanlık adına tahsili TÜRSAB'a verilmişti. Yapılan anlaşma gereği ören yerlerinin TÜRSAB'a devri başladı. Demre'deki Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti TÜRSAB'a devredildi. Antalya İl Kültür Müdürü İbrahim Acar, Antalya'da 13 ören yerinin modernizasyon sonrası TÜRSAB'a devredileceğini söyledi. Bu ören yerlerinin işletmesi, giriş kontrol sisteminin TÜRSAB tarafından yapılacağını belirten Acar, devredilecek yerlerin Kaş'taki Patara Antik Kenti, Santhos Antik Kenti, Demre'de Simena Antik Kenti, Noel Baba Müzesi, Myra Antik Kenti, Kumluca'daki Olimpos Antik Kenti, Kemer'deki Phaselis Antik Kenti, Antalya Müzesi, Perge, Termessos Antik Kenti, Side Müzesi, Side Tiyatrosu, Alanya Kalesi olduğunu belirtti. Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü yetkileri ise TÜRSAB'a ören yerlerinin kontrolü ve işletmesi devredildiğini, giriş ücretleriyle, girişle ilgili kuralları belirleme yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda olduğunu kaydettiler. Yetkililer, kimlerin ören yerlerine nasıl gireceği, kimlerin ücretsiz girebileceği gibi durumların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirleneceğini belirterek, Müze Kart uygulamasının devam edeceğini kaydettiler.

#

19 Oca 2011 - 00:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber