'Daralma devam edecek'

Antalyalı turizmciler 2017 sezonuna ilişkin değerlendirmede bulundu. 2017'nin 2016'ya nazaran daha iyi bir yıl olacağını belirten turizmciler, Avrupa pazarındaki daralmanın ise süreceği görüşünde

TURİZMYatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, Crystal Tatbeach Golf Hotel Genel Müdürü Ali Balaban, Sirius Deluxe Otel Genel Müdürü İsmet Ergüleç, Antalya Otel Genel Müdürü Adnan Güller ve Club Nena Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik, 2017 yılına ilişkin beklentilerini aktardı. Avrupa pazarının 2017 yılında 2016'dan çok da farklı geçmeyeceğini belirten turizmciler, umutsuzluk hakim olduğunu söylediler.
'AVRUPA'DA GERİLEME DEVAM EDECEK'
TYD Başkanı Murat Ersoy: "2017’de Bağımız Devletler Topluluğu (BDT) dediğimiz Rusya ve eski Sovyetler Birliği pazarlarından daha fazla turist alacağız. Bu ülkelerden özellikle 2015 yılına oranla daha çok turist alacağımızı tahmin ediyoruz, satış rakamları da bunu gösteriyor. Avrupa pazarında biraz daha daralma hissedeceğiz ve bu devam edecek. Bunu da karşılayacak değişik alternatif pazarlardan sayımızı arttırmayı başarırsak ve kampanyalarımızı yoğunlaştırırsak 2015 yılı rakamlarını yine yakalayamayacağız ancak 2016 yılından daha iyi seviyelere gelebileceğiz."
'RUSYA VE BDT'DE CİDDİ ARTIŞ OLUR'
Belek Crystal Tatbeach Golf Hotel Genel Müdürü Ali Balaban: "2017 yılına ilişkin beklentimiz 2016 yılına göre daha iyi. Mevcut rezervasyonları ve ülkemizdeki gelişmeleri takip ettiğimiz zaman daha iyi olacağını görüyoruz. Ancak Avrupa pazarında geçtiğimiz yıla göre gelen şu andaki rezervasyonlarda bir düşüş söz konusu. İleriki günlerde Avrupa pazarının da toparlanacağını düşünüyorum. Ama diğer pazarlarda özellikle BDT pazarında ciddi bir artış söz konusu."
'ALMANYA'DA SON DAKİKADAN UMUTLUYUZ'
Alanya Sirius Deluxe Otel Genel Müdürü İsmet Ergüleç: "İç pazar iyi gidiyor. Geçen senenin de üzerinde bir sayıya ulaşacağımızı söyleyebilirim. Acentalarda reklam kampanyalarının da artması ile ciddi bir destek var. Bu da sayıların artmasında etkili oluyor. Kur avantajından da faydalanabilir misafirler. Daha önce çok konuşulan ‘Yabancılardan daha pahalı kalıyoruz’ tezi de ortadan kalkmış oldu aslında. Hepimizin bildiği gibi Rusya iyi gidecek. Umutluyuz çünkü uçakların doluluğu ve rezervasyonlar bunu gösteriyor. 2015’in üzerinde koltuk planlaması var. Koltuk olmadan zaten sayının artması mümkün değil. Acentaların bu riski aldıklarını gördükçe ciddi artışlar olacağını da görüyoruz. Avrupa’ya gelince Almanya’da durum çok net değil. Son dakika satışlarından umutluyuz. Şu an pazar oldukça geride. Diğer Avrupa ülkeleri için de aynı şeyleri söyleyebiliriz ama en son Baltık fuarlarından aldığımız izlenimlere göre hava olumlu gözüküyor. Bu da 2015’e ulaşacağımızı gösteriyor. 2017 yılı için söylenecek son söz, 2016’dan iyi 2015’e yaklaşacağımız bir sene bekliyoruz."
'2016'YA GÖRE DAHA UMUTLUYUZ'
Antalya Otel Genel Müdürü Adnan Güller: "2017 ile ilgili umutlarımızı koruyoruz. Ümitlerimiz yeşeriyor. Her ne kadar hepimizin malumu bir takım sıkıntılar varsa da, bunları ortak akıl ve mücadele ile aşacağımızı düşünüyorum. En azından 2016 ile kıyasladığımız zaman çok daha ümit edeceğimiz noktalar olduğunu düşünüyorum."
'KARAMSAR OLMA LÜKSÜMÜZ YOK'
Club Nena Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik: "2017 hepimizin de çok ümitle baktığı bir sezon. Çünkü biz turizmcilerin hiçbir zaman karamsar olma lüksü yok. Bir turizmci olarak birçok ülkeye gittim gezdim ve yerinde gördüm. Tabii ki bir takım olumsuzluklar var ama  biz o olumsuzlukları olumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Bizim gayret ve mücadelemiz bundan yana. Önce ülkemizi sonra kendi kurumlarımızı daha atılabilir hale getirme çabası içerisindeyiz. Umuyorum daha iyi olacağız. Sezon her ne kadar son dakika ile geçse de, kalitemiz ve markamız ile her zaman satılabilir bir ürün olarak öne çıkıyoruz. Bugün dünyaya baktığınız zaman rakipsiz bir ülkeyiz. Çünkü kalitesinden ve fiyat bazındaki skalada en iyi yer Türkiye. Türkiye’nin rakibi İspanya belki bizden çok daha önce tercih ediliyor ama biz her zaman ürünümüze ve ülkemize sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum. Yıllardır biz bunu yapıyoruz. Ben 28 yıldır turizmciyim. 28 yıldır da denizimi, güneşimi, otelimi, ülkemi bu şekilde pazarladım. Ülkemize gelen tüm turistler ülkemizi çok iyi biliyor. Şu ana kadar bu sezon için 10 ülke gezdim. İnanıyorum ki 2017 yılı geçen yıla göre çok daha iyi olacak ve olmak zorunda."

20 Şub 2017 - 13:34 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber