Milli turizm seferberliği

Alkoçlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı turizmci Ender Alkoçlar'ın "Milli Tatil Seferberliği" çağrısına Alanya'dan tam destek geldi. Alanyalı turizmciler, "Yerli tatilciye sıfır faizli ve uzun vadeli tatil kredisi verilsin, 2017 altın yıl olsun" çağrısı yaptı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın "Milli Seferberlik" çağrısına, "Türk vatandaşları 2017'de tatil için Fransa ve İtalya sahillerini ya da Avusturya dağlarını değil, dünyanın en güzel sahillerine ve en iyi hizmetin verildiği otellerine sahip kendi ülkemizi tercih etsin" diyen Alkoçlar'ın bu çağrısına Alanyalı turizmciler de destek verdi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Turizmin gidişatı iyi değil. Rezervasyon yok. Reina saldırısı da işin tuzu biberi oldu" dedi.

YERLİYE TATİL KREDİSİ

Alkoçlar'ın çağrısına tam destek veren Çavuşoğlu, "Bu konuda Hükümetin devreye girmesi gerek. Çünkü bu reklamla olacak iş değil" derken, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Yapacağımız aksiyonlar, tanıtımlar, kampanyalar ve cazip bir takım unsurlarla bu yapılabilir. Hükümet tatil kredileri açabilir. Bu krediler Türkiye içinde tatil yapacaklara faizsiz ve uzun vadeli olarak verilebilir. Bu kampanya siyasetten destek alırsa Türk turizmi 2017 yılında altın yılını yaşayabilir" diye konuştu.

BÖLGESEL TATİL AYARI

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise şunları söyledi: "Alanya olarak iyi hizmeti uygun fiyatlara verdiğimiz sürece diğer bölgelere göre her zaman avantajlı olmaya devam edeceğiz. Yine de hükümetimizden şöyle bir talebimiz olabilir. Tatil süresi her bölgede farklı uygulansın. Şu anda otellere yönelik talep sadece bir zamana yoğunlaşıyor. Bu süre bölgelere göre erken başlatılıp geç bitirilebilir. Sezonu da bu sayede hem biraz uzatmış oluruz, hem de her bölgenin eşit kazanmasını sağlayabiliriz."

03 Oca 2017 - 23:52 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

suleyman - yahu avrupanin basketlerinden thy direk sefer yapin havtada iki defa yeter herkez akin eder adam keyfi sira isteksiz isteksiz turkiyeye b insanlari yonlendiriyor otellerde duzgun yapsin islerini inanin yer bulamaz milet ama nasilsa thy bir turlu antalyaya gitmiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ocak 23:52

Çorum Haber