'Maksimum fayda için çalışıyoruz'

Polonya'dan Türkiye'ye giden her 3 turistten 2'sini taşıyan Coral Travel Wezyr Holidays'in Genel Direktörü Ergun, 2017 yılında GZP'ye sefer başlatacaklarını açıkladı

-Yasin ARAZ
CORAL Travel Wezyr Holidays Genel Direktörü Kaan Ergun, Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) 4-5 uçağı indirebilecek güçte olduklarını söyledi. Polonya'nın başkenti Varşova'da bu yıl 25. kez kapılarını ziyaretçilerine açan 'TT Warsaw Fuarı'nda Yeni Alanya'ya konuşan Coral Travel Wezyr Holidays Genel Direktörü Ergun, geçen sene yüzde 33-34 olan pazar paylarını bu sene yüzde 68'e çıkarttıklarını ifade etti. Ergun "2016 çok zor bir yıldı. Türkiye'de kış ayları boyunca Ankara ve İstanbul'da olan patlamalar erken rezervasyon satışlarının çok düşmesine yol açtı. 2015'e göre yaklaşık yüzde 40 düzeyinde kayıplarla sezona girdik. Bunun yanında bir ürün kayması oldu. Normal standart ürünlerin dışında daha ekonomik, ucuz paketlere rağbet vardı. Dolayısıyla sezon içerisinde birkaç kere revizyon yapmak zorunda kaldık ama genel anlamda Polonya pazarı Antalya'da en sert düşüşün yaşandığı pazarlardan bir tanesi. Antalya'da bu düşüş yüzde 67'lere kadar geldi fakat burada bizim açımızdan sevindirici bir gelişme yaşandı. Biz geçen sene yaklaşık yüzde 33-34 olan Türkiye'deki pazar payımızı bu sene biraz direnerek devam ettirdik. 15 Temmuz kalkışmasından sonra da Türkiye'yi çok az bir iptalle, yıl sonu yüzde 25 bir kayıpla kapatıyoruz. Geçen sene yüzde 33-34 olan pazar payımızı da bu sene yüzde 68'e çıkarttık. Bu sene Türkiye'ye giden her 3 turistten 2'sini biz taşıdık. Coral Travel haricinde toplam sayıdan bizim sayımızı çıkartırsanız, diğer rakiplerimizin pazardaki düşüşleri yüzde 80'in üzerinde. Yok gibilerdi. Bunda en büyük etken Avrupa destinasyonlarının dolu ve eşdeğer ürünlerin fiyatlarının pahalı olmasıydı. Biraz da Türkiye'deki diğer pazarlardaki düşüşten ötürü pazar fiyatlarının düşmüş olması ve bir cazip fiyat haline gelmesi bunda etkendi. Uçuşlarımız ekimin sonuna kadar devam ediyordu ama biz bu sene 19 Kasım'a kadar 2 uçuşu devam ettirdik. Amacımız erken rezervasyon döneminde Türkiye'ye hala uçuşların devam ettiğini, herhangi bir sorun olmadığını, insanların güvenli bir şekilde tatile gidip geldiklerini göstermekti. Uçuşu devam ettirmenin biraz faydası oldu. Erken rezervasyon şu anda geçen seneki duruma göre biraz iyi. Biz yine Polonya'dan standart Türkiye ürünlerini şu anda pek satamıyoruz. Sattığımız ürünler yine ekonomik ürünler" dedi.
'MAKSİMUM FAYDA İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Pazarda fiyatlar düşürüldükten sonra toparlanması konusunun yalnızca otelcileri değil, kendilerini de doğrudan ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çeken Ergun, "Maalesef fiyatlar ya da marka değeri düşerken çok hızlı düşüyor ama tekrar yükseltmeye kalktığımız zaman aynı sürede aynı seviyeye gelmiyor. Bu bizim de bütçelerimizi, cirolarımızı etkileyen bir konu. Acentalar da bundan çok memnun değil. Bu sektörün çok tasvip ettiği bir şey değil ama içinde bulunduğumuz bu konjonktürde de yapabildiğimiz ancak bu. Bunda da Türkiye açısından da maksimum bir fayda sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.  
HEDEFİMİZ 2015 RAKAMLARINA ULAŞMAK
2017'de 2015'de elde ettikleri rakamlara ulaşmaya çalışacaklarını vurgulayan Ergun, "Yeni yıldan sonra normalde erken rezervasyonların artması gerekiyor. Bu süreçte geçen sene olduğu gibi herhangi bir şey olmadığı sürece biz artacağına inanıyoruz. 2015'i yakalamak bizim şirket olarak hedefimiz ama Polonya pazarı açısından daha bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü şu andaki genel planlamalara baktığınız zaman genel ülke hareketleri 2015'lere çok gelemeyecek gibi gözüküyor. Bu sene diğer uçaklarda yüzde 10-15 üzerinde bir artış görüyorum ama bu tamamen bu anki konjonktür gereği. Bunlar daha olumlu gelişmelere de gidebilir" diye konuştu.
'GZP'YE UÇMAK İSTİYORUZ'   
Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) sefer düzenleme konusunun uzun zamandır gündemlerinde bulduğunu kaydeden Ergun "Hatta 2016'da bu çok istediğimiz bir şeydi. En azından 4 ya da 5 uçağı indirmek istiyorduk. Konjonktürde programların çok stabil olmadığı, sezon içerisinde birçok değişikliğe açık olan bir durumda bunu gündemimize alamadık. 2017 için GZP'ye sefer düzenlemeyi planlıyoruz. Coral Wezyr olarak Polonya'daki turist sayımızla GZP'ye haftada 4-5 uçak indirebilecek gücü kendimizde görüyoruz" dedi. Alanyalı otelcilerden Polonya pazarına destek vermelerini isteyen Ergun, düşen fiyatlara, bütçelere karşın servis kalitesinden ödün verilmemesini istedi.
'KAYBI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da "Polonya pazarında da 2016 yılında tüm ülkelerde olduğu gibi çok büyük kayıp yaşadık. Bugün bunları telafi etmeye çalışıyoruz ama ülkemizden gelen haberler bizleri üzüyor. Polonya halkı zamanında çok acı çekmiş, hep katledilmiş insanlar. Bu yüzden şiddet olaylarına karşı çok hassaslar. "Türkiye'de bomba patlıyor" haberleri onları çok tedirgin ediyor haliyle. Siyasi sorunların, çatışmaların ve terör olaylarının bir an evvel son bulması gerekiyor" dedi.
'VİZE EN BÜYÜK ENGELLERDEN'
Türkiye'nin vize konusunda Polonya'ya kolaylık sağlaması gerektiğini, Polonya'da Alanya için inanılmaz derecede bir potansiyel olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Bir Polonyalı Türkiye'ye gelirken 25 Euro vermek zorunda. 4 kişilik bir ailenin Türkiye'ye gelmesi çok ciddi bir masraf. Çünkü Polonya'nın diğer Avrupa Birliği ülkelerine nazaran ekonomik geliri biraz daha düşük. Polonya ile vize sorunu ortadan kalkarsa daha çok turist ağırlayabiliriz" diye konuştu.
'2017'DE SIKINTILAR AŞILACAK'
ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise şu açıklamalarda bulundu: "2016 yılı zor geçti. Bunu inkar etmek olmaz. Ama biz yılmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Polonya halkı Türkiye'yi seviyor. Alanya'yı özellikle çok ciddi tercihleri arasında tutuyorlar. Polonya'dan Türkiye'ye gelen turistin hemen hemen yüzde 60-65'lik bir kısmı Alanya'ya geliyor. Bu çok ciddi bir rakam. 2016'da bu alanda kayıp yaşamış olsak da bu bize özgü bir durum değildi. Evet, terör olayları, darbe girişimi ülkemiz imajı üzerinde negatif biz algı oluşmasına neden oldu ama Polonya halkı genelde bir içe kapanma durumu yaşadı. 2017'de bunların aşılacağını düşünüyoruz."   

ÖZEL HABER - YENİ ALANYA

İLGİLİ HABERLER
'Polonya'da ilgi görüyoruz'

25 Kas 2016 - 21:35 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber